SOR6605

Så ska Villa Lidköping ta ett större grepp om andraplatsen

Nagelbitaren till Elitserie fortsätter – ikväll mot Vetlanda: ” Jätteviktigt, vi vill åt andraplatsen”

Villa Lidköping har studsat tillbaka och har kopplat ett litet grepp om andraplatsen i Elitserien efter 8–2 mot Frillesås, samtidigt som Sandviken förlorade sin match mot Hammarby. Ikväll är det dags för Vetlanda på bortaplan, en match som enligt Johan Löfstedt kommer bli jättetuff.

– Jättetuff match ikväll. Vetlanda har ett bra lag som har gjort det enormt bra den här säsongen. Dom har tagit mycket poäng, speciellt på hemmaplan, så det blir tufft.

Kvällens match blir den tredje sista i grundserien. Det återstår två bortamatcher och en hemmamatch innan serien är slut och slutspelet tar vid. Villa Lidköping har siktet inställt på andraplatsen för att få hemmaplansfördel genom hela slutspelet.

– Jätteviktigt, vi vill åt andraplatsen. Det har vi pratat om, det strävar vi efter. Vi har både spelmässiga saker att jobba på men också resultatmässiga saker att sträva efter. Det är klart vi vill bli tvåa och få den fördelen man får som tvåa i ett slutspel, säger Löfstedt som blev tremålsskytt senast mot Frillesås.


Nagelbitare

Årets elitserie är oerhört tight och spännande. Det är kamper kring alla streck och för Villa Lidköpings del så är det en kamp om andraplatsen, tillsammans med Sandvikens AIK.

Villa har inför kvällens 34 poäng och 47 plusmål. Sandviken har 33 poäng och en målskillnad på 27 plusmål. Det betyder att om Villa Lidköpings kan knipa två poäng ikväll så kan man säkra andraplatsen på hemmaplan, när Sandviken kommer på besök den 14 februari.

Köp din matchbiljett till Villa Lidköping vs. Sandvikens AIK >>

Vetlanda har spelat till sig 24 poäng och det betyder en åttondeplats i Elitserien, alltså en åttondelsfinalplats. För att ta sig direkt in i kvartsfinalrundan så behöver smålänningarna ta sig förbi AIK på samma poäng (bättre målskillnad) och Broberg/Söderhamn som har 25 poäng.

– Det är ett enormt bra Vetlanda, ett lag som har många unga spelare som ser fantastiskt fina ut. Det är som sagt en tuff match och vi lär vara uppe på vår högstanivå om vi ska ta två poäng ikväll, säger Johan.

Såhär säger Vetlandas målvakt, David Borvall till klubbens hemsida inför matchen:

– Villa är ett otroligt bra lag. Ett komplett lag med bra spel i luften, i djupet och i boxen. De är ändå lite försvagade jämfört med förra året. Det är en svår nöt att knäcka men vi har alltid spelat jämnt mot dem.

Kvällens match startar 19.00 i Hydro Arena och hur du kan följa matchen ser du längre ner på sidan.


(Senaste matchen mellan lagen i Hydro Arena som slutade 3-8).

Senaste tre inbördes (Elitserien):

Villa Lidköping – Vetlanda BK 6–2 (2019)
Villa Lidköping – Vetlanda BK 7–3 (2019)
Villa Lidköping – Vetlanda BK 4–2 (2018)
Vetlanda BK – Villa Lidköping BK 3–8 (2018)
Vetlanda BK – Villa Lidköping BK 4–4 (2018)

Matchfakta 

Match: Elitserien 2019/20, omgång 24
Lag:
 Vetlanda BK – Villa Lidköping BK
Var: Hydro Arena
Tid: 19.00
Liverapportering: VLBKLIVE >>
Liverapportering: NLT SPORTEN >>
Direktsändning: BANDYPLAY>>
Direktsändning: SPORTBLADET>>


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

 

 

Dela artikeln