FAB6430

Säsongen slut för damlaget som förlorade semifinal 2 mot Skutskär

Säsongen slut för damlaget – föll i två matcher mot Skutskär

Matchen startade med att inte starta alls. Isen på Skutskärs IP höll inte och efter lång tid med dividerande så valde man att flytta in sargen och spela matchen på mindre bana. Något som visade sig bli negativt för Villa Lidköping.

– Domaren tyckte det var okej. Då man fortfarande höll sig inom rätt mått. Det pratades även om man skulle dra in sargen på andra sidan, säger Christer Andersson, tränare i damlaget.

Villa öppnade starkast. Det skapades inte särskilt många farliga chanser men om man tittar till bollinnehav och hörnskapande så var det bortalaget som hade ett litet övertag.

Det var dock Skutskär som skulle göra matchens första mål. Emma Ahlander fick en passning i djupet av Alina Zinkevitch och 1-0 var ett faktum.

Ett resultat som skulle hålla sig till paus.

I stora delar av den andra halvleken hade Villa Lidköping svårt att hitta vägarna in i Skutskärs straffområde och lyckades aldrig sätta något tryck på hemmalaget.

Det var istället Skutskär som fick en drömstart med två mål på fem minuter. Olga Rodionova med ett solonummer och sedan Sanna Gustafsson med ett mål på passning av Malin Andersson.

Med tjugo minuter kvar så fick Villa ett bra läge i matchen. Skutskär drog på sig två utvisningar och det såg ut som att Villa skulle få spela 10 mot 8. Men Viktoria Karlsson fick även hon ett utvisning och det blev istället 10 mot 9.

Då passade Tilda Ström på att göra det hon är bäst på. Hon drog med sig bollen i en djupledsåkning, drog tre spelare och satte ett vänsterskott till 3-1 och gav Villa ett litet hopp.

Målet gav energi och Villa Lidköping hade ett par chanser att reducera och kvittera men Skutskär skulle släcka lampan för Villa när man satte 4-1 från kortlinjen. Ett chansskott som letade sig in bakom Sofie Millqvist.

Matchen slutade 4-1 och betyder att säsongen är över för damlaget. 2-0 i matcher mot Skutskär som möter Västerås i SM-final. En repris på fjolårets final. 

FAB6365

Matchfakta:

Skutskär – Villa Lidköping 1-0 (4-1)

1-0 Emma Ahlander (Alina Zinkevitch) 35
—–HALVTID—–
2-0 Olga Rodionova (Vilma Josefsson) 46
3-0 Sanna Gustafsson (Malin Andersson)
3-1 Tilda Ström 71
4-1 Alina Zinkevitch 88


Hörnor:

Skutskärs IF: 6
Villa Lidköping: 10

Utvisningar:
Skutskärs IF: 3×10
Villa Lidköping: 2×10

Så spelade Villa Lidköping:
Sofie Millqvist
Annie Berner – Camilla Andersson – Viktoria Karlsson – Frida Wiklund – Lisa Östman
Tilda Ström – Sara Svensson – Ida Friman – Agnes Ögren
Matilda Svenler

Avbytare: Sofie Eriksson, Greta Risberg, Ebbba Stern, Rut-Lina Berner, Felicia Kall (rmv)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln