asgaaggsagsagsagsa

P19 gick obesegrade under säsongen och vann SM-guld

16 års längtan är över – Villa Lidköpings P19 vann SM-guld efter makalös säsong utan förlust: “Har läntat så länge efter det här”

En hel säsong utan förlust. Det var facit på Villa Lidköpings säsong fram till SM-finalen på Studenternas. Något som även håller i sig ikväll. Laget vann nämligen SM-guldet efter 6-4 mot Vetlanda.

-Jag har längtat så länge eftet det här. Att få vinna med det här laget i min sista P19-match är helt makalöst skönt, säger Alexander Karlgren som stod för två viktiga assistpoäng. 

Det var Villa Lidköping som fick en drömstart på finalen. 1-0 redan efter 2 minuter när Alv Sandaroe på egen hand tog sig runt på vänsterkanten och knökade in bollen bakom Joel Snäll i Vetlandamålet.

Smålandslaget kvitterade till 1-1 efter en märklig situation där Villaförsvaret inte fick bort en långboll. Tio minuter senare vinner Theo Lewerin bollen på mittplan och sätter den till Alexander Härndahl som på egen hand tog sig igenom Vetlandaförsvaret och satte 2-1.

-Vi kände inför matchen att vi hade mer att ge än vad vi fick ut i slutspelet. Idag kommer vi ut och följer vår matchplan helt och det ger resultat.

Uddamålsledning i paus

I den andra halvleken fick Villa precis den starten man sökte efter. Simon Fröjd höll sig framme på en retur och kunnde öka på ledningen. Vetlanda reducerade dock till 3-2 men man kom aldrig riktigt när en kvittering.

Det var ett Villa Lidköping med tålamod som helt välförtjänt kunde rycka ifrån och ta stora steg mot SM-guldet. Alexander Karlgren slog matchens finaste djupledspassning till Linus Hagman som satte 4-2 och då hade Villa matchen i ett järngrepp.

-Först tänker jag slå den i luften men jag ser att Linus backar in i situationen och då slår jag en liten chanspassning efter isen som letar sig fram, säger Karlgren.

Samma målskytt satte 5-2 när han stod helrätt i straffområdet och dunkade med sitt kraftiga skott in målet som satte spiken i kistan.

Matchen slutade 6-3 och Villa Lidköping kan summera den här säsongen med ett ord, OBESEGRADE! 

Målskyttar:

1-0 Alv Sandaroe (Simon Fröjd) 2
1-1 Isac Karlsson (August Klang) 7
2-1 Alexander Härndahl (Simon Fröjd) 20
—–HALVTID—–
3-1 Simon Fröjd 47
3-2 Axel Wallin (Alfons Degerstedt) 54
4-2 Linus Hagman (Alexander Karlgren) 66
5-2 Linus Hagman (Oliver Hellgren) 73
6-2 Alexander Härndahl (Alexander Karlgren) 85
6-3 Alfons Degerstedt (August Klang) 91


Hörnor:

Villa Lidköping: 11
Vetlanda BK: 6

Utvisningar:
Villa Lidköping: 4×10
Vetlanda BK: 3×10

Så spelade Villa Lidköping:

William Åhman (MV)
Alv Sandaroe – Liam Ohlsson – Hugo Behlander – Theo Lewerin – Alexander Karlgren
Alexander Härndahl – Ludvig Gustafsson – Tobias Augustsson
Simon Fröjd – Linus Hagman
Bänken: Erik Tengström (RMV), Marcus Berg, Karl Tagesson, Oliver Hellgren, Melker Broberg


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se