SOR0696

Tack för allt Martin Arvidsson

En nyckelperson har gjort sitt  – Martin Arvidsson tackar för sig efter sju säsonger

Efter över 300 matcher som spelare och sju säsonger som assisterande tränare i Villa Lidköpings seniorlag så har nu Martin Arvidsson gjort sitt och lämnar ett stort tomrum bakom sig.

-Jag vart med så länge som spelare och ledare så det känns rätt så skönt att få ett avslut nu. Pricken över i-et var såklart guldet i fjol som både publik, förening och en hel stad har suktat efter sedan 1934. Att få vara med om det kommer jag alltid bära med mig, säger Martin Arvidsson.

Han är glädje- och energispridaren som helt välförtjänt fick lyfta pokalen på Studenternas ifjol. I historieböckerna kommer han för alltid vara en av nyckelpersonerna i och kring laget som tog klubbens första SM-guld på herrsidan.

Martin Arvidsson kan se tillbaka på en framgångsrik tid som ledare i Villa, förutom SM-guldet 2019 så har Martin även varit med och bärgat klubbens första Svenska cup-guld och World cup-guld.

FAB8499

Martin Arvidsson kramar om Villafostrade Joel Broberg efter klubbens första SM-guld

Han var även med och grundande succéprojektet ”16 till A-lag” som inför säsong 2013/2014 startades med ett utpräglat mål att fostra egna talanger till representationslagen, herr- och till damlaget.

Arvidsson har sedan starten som assisterande tränare i herrlaget, alltid varit länken mellan senior- och junior/ungdomsverksamheten. Något som visats sig vara ett framgångsrecept.

-Vi har varit på massa studiebesöks, sett hur andra har jobbat och när vi sedan tog fram det här som sedan blev en lyckoträff för hela föreningen så är det klart man känner en stolthet. Vi har inte bara producerat bandyspelare till Villa Lidköping utan också till hela Sverige, då ska man också komma ihåg att vi inte har ett riksintag till bandygymnasium.

Joel Broberg, Martin Karlsson, Ludvig Johansson, Sune Gustafsson, William Arvidsson och Alexander Härndahl är bara några som skrivit A-lagskontrakt under Martins tid.

Efter beskedet att ännu en Arvidsson pensionerat sig så lever efternamnet kvar i William som har en lång tid framför sig i svensk elitbandy.

-Jag vill tacka alla som varit i och runt Villa. Det är en speciell förening, det är grymt och fantastiskt att jag har fått vara en del av den i 21 säsonger som elitspelare och tränare. Det är något jag kommer bära med dig, till graven. Jag har ju varit med i ”Villabussen” sedan jag var fyra fem år. Nu kan jag få vara pappa på riktigt, jag har ju förutom William även en dotter som har fått stå tillbaka, så det ska bli kul att få vara mer med henne och följa hennes handboll i Skara.

Klubbdirekör Jonas ”Sparris” Johansson om Martins tid i klubben:

-Martin kom in för 7 år sedan i ledarstaben kring vårt herrlag. Han hade innan dess varit ledare på ungdomssidan och dessförinnan en aktad spelare. Martin har med sin outtröttliga energi och sitt glädjespridande varit en viktig kugge i vårt lagbygge och när det blåser snålt har ”Marve” fungerat som en klagomur från såväl spelare som ledare och folk internt i föreningen. Han utsågs i lanseringsskedet av projekt ”16 till a-lag” som länken mellan junior och seniorverksamheten och kommer nu att vara saknad av många, vår alldeles egna ”lille snabbe åttan”…

STORT tack för fantastiska insatser i Villa Lidköping de senaste två decennierna och lycka till med vad du tar dig för.

P1044237

Martin och sonen William efter att herrlaget tagit sig till klubbens sjätte SM-final.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln