theo karla

Herr: Villa Lidköping flyttar upp två spelare från egna led

Villa Lidköping flyttar upp två juniorer – Lewerin och Karlgren skriver på varsina kontrakt: ”Han har visat att han klarar den nivån”

Duon tog SM-guld med P19 i slutet av mars och har under säsongen även spelat med herrlaget. Nu skriver Theo Lewerin och Alexander Karlgren på varsina ettårskontrakt med Villa Lidköping BK.

Efter en fläckfri säsong med Villa Lidköpings P19 så står det nu klart att två av lagets spelare tar klivet ut från juniorbandyn in till herrlaget i Elitserien.

Theo Lewerin är försvarslöftet som spelade 32 matcher i herrarnas Elitserie samt SM-slutspel den gångna säsongen. Nu ser han fram emot att utvecklas på ”heltid”.

– Det här kommer att utveckla mig väldigt mycket, jag lärde mig något nytt varje dag den här vintern med alla träningar och matcher i herrlaget och det kommer jag att fortsätta göra nästa säsong också. Jag ser verkligen fram emot säsongen, säger Lewerin.

Theo är en alla hårt tränande juniorer som nu fått chansen i Villa Lidköpings representationslag. För honom är det en dröm som förverkligas.

-Det känns fantastiskt roligt att få ett A-lagskontrakt. Det är en barndomsdröm som går i uppfyllelse och det ska bli väldigt kul att få fortsätta att spela i Villa. Vi har ett väldigt bra lag så jag är väl medveten om den tuffa konkurrensen, men det ska bli sjukt kul att vara med och träna med ett så bra lag dagligen.

FAB8450

Theo Lewerin kramar om huvudtränare Christoffer Abrahamsson efter första P19-guldet på 16 år.

Får med sig juniorkollegan

Tillsammans med Theo Lewerin så kommer även Alexander Karlgren att spela i Villa Lidköpings herrlag nästa säsong. Han är tillsammans med Joel Broberg, Martin Karlsson och Ludvig Johansson en av dom spelarna som vandrat från Villa Lidköpings bandyskola, hela vägen till herrlaget.

-Det känns riktigt kul, har alltid varit en dröm sedan bandyskolan att få skriva på ett kontrakt med klubbens A-lag, säger Karlgren.

Har du hunnit sätta upp ett mål redan?

-Jag har ett tydligt mål och det är ju att bli en elitseriespelare, men jag ser också verkligen fram emot att dra igång försäsongsträningen och bli en pusselbit i det här fantastiska laget.

Alexander fick likt Theo avsluta sin juniortid med att vinna SM-guld med Villa Lidköping. Det första på 16 år. Samtidigt så har han den här säsongen tränat med herrlaget.

– Senaste två säsongerna har jag tränat alla is-pass med herrlaget, nu hoppas jag att kunna ta nästa steg i min utveckling genom att jag får vara med och bygga upp mig fysiskt. Detta blir ju min första försäsong med herrlaget.

SOR0734

(Alexander Karlgren efter SM-guldet med P19 på Studenternas i mars).

 

Klubbdirektör Jonas ”Sparris” Johansson om uppflyttningen av duon

Alexander Karlgren:

-Karlgen valde vi att flytta upp till träningsgruppen redan för två år sedan. Nu fick han kröna juniortiden med att bli svensk mästare och ingen har nog undgått hans framspelning i finalen som visar att han har blick för spelet. Han är en otrolig bra bandyspelare, bra skridskoåkning och har visat att han klarar den här nivån. Han hävdar sig på träning, ligger rätt i åkningar och har mycket i sig, men behöver såklart få en hel del speltid på seniortid för att försätta utvecklas. Nu blir det viktigt att han får en bra försäsong för att bygga på sig ytterligare kring det fysiska. Det är helt klart en intressant spelare som har potential, mycket är upp till honom.

Theo Lewerin:

-Theo har spelat mer med oss under den gånga säsongen, mer än någon annan juniorspelare. Han har kommit in och gjort det respektlöst och kört sin grej. Han är redan nu otroligt komplett i sitt spel. Sedan så är det självklart att han kan utveckla mycket och behöver mycket seniormatcher. Jag vill också tillägga att han är väldigt ödmjuk inför sin uppgift, varje gång, varje träning och match, säger han och avslutar: 

– Det gäller ju båda två och det är ju inte säkert att dom kan få tillräckligt med seniormatcher hos oss utan vi kommer också ta del av de fina samarbeten vi har med andra klubbar för att dessa spelare ska få bästa möjligheten till att bli så bra som möjligt. Men vi tror att med en full försäsong med laget och att få fortsätta finnas i den bästa av miljöer hos Villa så kommer det gynna både två i sin jakt på att bli etablerade på en riktigt hög nivå i elitsammanhang. Det ska bli otroligt spännande att följa dessa två.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln