IMG 6967

Anton Johansson bildar målvaktsduo med Jesper Thimfors

Anton Johansson blir ny andramålvakt i Villa Lidköping – har vandrat genom succéprojektet: ”Ska jobba stenhårt i varje sekvens”

Med över 200 matcher i Villadressen så valde Jon Karlsson att avsluta sin bandykarriär. Nu har klubben hittat en ersättare i form av Anton Johansson. Senast från Lidköpings AIK men som vandrat genom de egna leden från 16 till A-lag.

-Det här har varit en målbild och en dröm man haft sedan länge. Jag har ju gjort flera år i juniorlagen och med Lidköpings AIK, succesivt har jag tagit steg framåt i min utveckling för att komma hit jag är nu, säger Anton som kommer från ett Elitseriekval med Lidköpings AIK.

Med flera år inom ramarna för vad Villa Lidköping står för, både med junior- och seniorbandy. Samt flera Allsvenska matcher med Lidköpings AIK så är nu Anton redo att träna och spela med dom allra bästa.

-Jag har haft många väldigt lärorika år innan det här. Jag har fått bra stöd från bland annat Mattias Synnergren som har vart vår målvaktstränare i Lidköpings AIK, han är helt otrolig. Han har alltid trott på mig.

Har din målbild alltid varit att få spela i Villas herrlag?

-Absolut. Men samtidigt så vet jag att som målvakt är det inte bara att gå från ett juniorlag till ett elitserielag. Det är ett otroligt stort steg så jag hade siktat in mig på att spela i Allsvenskan med LAIK, kanske till och med längre än vad det nu blir, säger Johansson.

Anton kommer inte till ett helt främmande lag. Förutom att han har spelat med spelare som Martin Karlsson, Ludvig Johansson och Joel Broberg i ungdomsbandyn så har han även tränat en hel del med Villa Lidköpings herrlag.

IMG 6968

(Anton Johansson ny målvakt i Villa Lidköping kommande tre åren)

Tydlig målbild

– I början handlar det om att ta lärdom av Jesper Thimfors och alla spelare som är i det här laget. Jag ska jobba stenhårt i alla sekvenser för att i framtiden få mer och mer speltid. Jag ska pressa mig själv stenhårt, ta lärdom och längre fram bli en förstamålvakt.

Är det skönt att du känner flera spelare?

-Ja dels det. Men även att jag varit med och tränat och vet hur träningarna ser ut. Det tror jag är viktigt för min utveckling.

Anton och Villa Lidköpings är överens om ett treårskontrakt (2+1), något som betyder kontinuitet och tydliga framtidsplaner för både Anton och klubben.

-Det kändes helt rätt att skriva ett långt kontrakt. Det är skönt att veta vad jag ska göra de närmsta åren och det här gör att jag har bästa möjliga förutsättningar för nästa steg i karriären.

Klubbdirektör Jonas ”Sparris” Johansson om rekryteringen:

-Anton kom till oss som ungdomsspelare från Otterbäcken när han började gymnasiet. Han har spelat i juniorlagen och sedan vidare Lidköpings AIK där han har haft en bra utveckling och fått de seniormatcherna han behövt. Jag tycker att han har klivit fram och visat att han har en hög högsta nivå med stor potential och ett fint rörelsemönster. Han har även en bra kastarm och är stor, lugn och trygg i kassen, något som smittar av sig på övriga i laget.

Jonas är tydlig med att berömma det viktiga samarbetet med Lidköpings AIK, något som är avgörande i många fall efter juniorbandyn.

-Det är kul att kunna ha ett samarbete där vi har spelare på en ung nivå som kommer till LAIK efter juniorbandyn, får fortsätta sin utveckling där för att sedan komma tillbaka till oss. Anton är bara en av alla spelare som visar på att samarbetat kring att utveckla spelare fungerar när man kan ha den här typen av utbyte.

IMG 6969 2


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln