IMG 7913

Klart: Jesper Eriksson förlänger sitt kontrakt med två säsonger

Den viktiga spelmotorn klar för två nya säsonger – Jesper Eriksson har skrivit på och kommer att göra minst tio säsonger i klubben: ”Min kärlek till klubben och staden är oerhört stark”

2012. Året då Villa Lidköping presenterade en mittfältsmotor från Hammarby. Idag, åtta år senare så har han skrivit på ett nytt tvåårskontrakt som betyder att Jesper kommer spela minst tio säsonger i klubben.

– Det här känns fantastiskt, jag är sjukt laddad det ska bli oerhört kul att få fortsätta här, snart har man gjort tio säsonger och Lidköping har blivit som ett hem för mig, säger Jesper.

Jespers kärlek till klubben och energin för att vinna på nytt är lika stark och nu är det klart att åtta säsonger ska bli tio. Att det skulle bli två nya år var tack vare flera olika faktorer.

– Energin vi har i truppen med tränarna och mina lagkamrater blandat med staden och familjen blev tillslut den avgörande faktorn i det här. Jag har även köpt hus och kommer bo tio meter ifrån flera spelare i laget. Min kärlek till klubben och staden är oerhört stark. Jag är laddad nu.

Förutom det Jesper nämner ovan så fick han även ett ganska tydligt SMS från lagkapten, Martin Karlsson.

– Haha ja, han skrev att om jag inte skriver på så kommer han aldrig förlåta mig.

Då är det bara att skriva på?

– Klart man blir lite skakig när El Capitano skriver sådär, skrattar Jesper.

Eriksson berättar även hur han uppskattar herrlagets ledarstab och längtan efter att för första gången få spela med sin nära vän, Erik Säfström.

– Jag är väldigt förtjust i tränarteamet med Johan Sixtensson och Tobias Backman. Det har påverkat mig, dom är fantastiska tränare. Sedan så ska jag erkänna att jag ser fram emot att spela med Säfström. Vi har inte spelat ihop förut, jag är nära vän med honom och hans familj, vi har en bra relation så det ska bli jättekul.

Hur tror du att ni kan komplettera varandra?

– Han är ju en av världens bästa, jag tror att jag kan komplettera honom bra. Jag ska försöka göra det enklare för honom så att han kan bli så bra som möjligt, jag ser mig lite som en playmaker, jag anpassar mig.

Han är en spelare som har betytt mycket för föreningen under en lång tid. Han har varit en pådrivare när det kommer till att utveckla en träningskultur och ger lovord till Gustav Fabiansson, klubbens fystränare under flera år men som valt att gå vidare med nya uppdrag.

– Gustav är en fantastisk fystränare, vi har haft en fantastisk relation, jag kommer att sakna honom men nu kommer min lillebror (Max Eriksson, ny fystränare) in och han är väldigt duktig, det ska bli jättekul att få jobba mer tätt med honom.

Nu väntar en spännande tid med lite nytt, blandat med en stomme som varit med under en längre tid.

– Det gör det ännu mer spännande, alla är extremt laddade, hela föreningen. Jag har fått SMS från supportrar som är sugna på att göra något sjukt bra med nästa säsong. Där vi är idag med coronaviruset så kommer nog många att vara extremt sugna på idrott när det börjar. Jag kommer sakna dom som lämnat men nu kommer det in nya spelare och ledare. Det ska också bli väldigt kul med de yngre som kommer att få utvecklas mer, jag ska försöka hjälpa dom både på och utanför isen så att dom kan ta nästa kliv.

IMG 7911

Jesper Eriksson kritar på för sin nionde och tionde säsong i klubben. Här i Lidköpings Squash och Padelcenter, som han är delägare i.

Klubbdirektör Jonas ”Sparris” Johansson om kontraktsförläningen som väger tungt i flera olika aspekter:

– En viktig förlängning för oss. Inte bara för det han kan bidra med på planen utan även för att han, som framkommit i många tidigare intervjuer hos oss och andra medier, varit en av dom som tillsammans med Gustav Fabiansson ställt om träningskulturen i Villa Lidköping. Nu när Gustav valt att inte köra vidare utan det istället blir Max Eriksson så har vi ingen på plats i lika stor utsträckning och då får Jesper ett ännu viktigare uppdrag att se till att hålla i fysdelen och kulturen, säger Jonas och fortsätter:

– Sedan så i grund och botten är det en väldigt bra bandyspelare som vi vet kan tillföra mycket på planen. Med Jesper i laget så känner vi att får en bra bredd på truppen och att vi på allvar ska vara med och utmana om SM-tecknet framöver. De senaste förlängningarna och kontrakten vi har är två eller treåriga och det betyder ju att vi får ett stabilt lag i många år framöver. Totalt sett så landar vi nu med en bra mix av yngre, mellanårsgänget och äldre med Jesper i spetsen.

Spelarkontrakt – Villa Lidköping

31 mars 2021 (7 spelare): Johan Löfstedt, Martin Andreasson, Petter Björling, Alexander Härndahl, Victor Petersson, Theo Lewerin, Alexander Karlgren.

31 mars 2022 (6 spelare): Ludvig Johansson, Felix Pherson, Albin Thomsen, Joel Broberg, Anton Johansson, Tim Persson. Jesper Eriksson.

31 mars 2023 (5 spelare): Martin Johansson, Martin Karlsson, Jesper Thimfors, Christoffer Edlund, Erik Säfström.

  • Inga plusår medräknade.

Spelare in: Christoffer Edlund, Jenisej, Erik Säfström, Sandviken, Alexander Karlgren, uppflyttad junior, Theo Lewerin, uppflyttad junior, Anton Johansson, Lidköpings AIK.

Spelare ut: Joakim Andersson, Vetlanda, Johan Esplund, AIK, William Arvidsson, AIK, Jon Karlsson, slutar, Sune Gustafsson, ny klubbadress ej klar.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se