IMG 8108

Klart: Andreas Ingemarsson blir assisterande tränare i damlaget

Damlaget rekryterar ledare från egna led – Guldtränaren Andreas Ingemarsson går från P17 till assisterande i damlaget: ”Villa är en klubb som alltid vill vinna”

Han har under två säsonger varit juniortränare i Villa Lidköping. Idag kan han titulera sig som Sveriges bästa P17-tränare efter guldet med P17 i mars. Nu fortsätter Andreas resa i klubben som assisterande tränare i Elitserien och damlaget.

– Det här ska bli spännande, det ska kul med lite nytt och intressant att få vara med på den resan som damlaget gör just nu, säger Andreas.

Han vann guld med P17. Efter en tids guldnjutning och en humoristisk pik till Christer Andersson (damlagets huvudtränare) så kom erbjudandet om att bli assisterande tränare i damlaget.

– Det var lite kul faktiskt. Jag ville smälta att vi vann med P17 och sedan träffade jag Christer någon vecka efter finalen och sa på skämt att ”Vill ni vinna guld så får du höra av dig”. Det dröjde inte så länge så kom samtalet, så det ska bli hur kul som helst.

Vad tror du att du kan bidra med?

– Först och främst så vill jag komma med lite nya idéer och ett nytänk kring vad jag vet om bandy och det jag kan efter mina år som spelare och nu två år som ledare. Sedan så vill jag fokusera på att hjälpa till på individnivå, Christer har ju huvudansvaret så jag kan fokusera på lite andra bitar, exempelvis det individuella.

Andreas har spelat bandy från unga år. Han har spelat ungdomsbandy med Lidköpings AIK och Villa Lidköping. Efter ungdom- och juniorbandyn så har han spelat på seniornivå i Gripen/Trollhättan, LAIK, norska Stabaek, Örebro och Nitro/Nora.

Nu fokuserar Andreas på ledarbiten och hoppas att kunna vara med och utveckla ett ungt och spännande Villa Lidköping.

– Vi har en bra stomme. Sedan har vi fått in två spännande nyförvärv. Man ska dock komma ihåg att det är många unga spelare som har framtiden för sig och det tror jag bara är positivt.

Hur ser du på lagets möjligheter att gå hela vägen?

– Av vad jag såg den här vintern så tycker jag inte att Villa är långt efter. Det känns som att om man får arbeta mer mentalt så är nästa steg närmre än vad man tror. Det här blir fjärde säsongen i högsta serien, man måste få ge det lite tid och ta små steg hela tiden. Målet är att vara i final, Villa är en klubb som har en tydlig målbild och det är att vinna, oavsett om det är herr, dam eller juniorlag.

Andreas kommer alltså att assistera Christer och fokusera en hel del speltekniska bitar

– Jag har alltid varit ganska allround som spelare så jag har bra inblick i alla lagdelar, det ska bli kul att få vara med och nyttja mina kunskaper kring damlaget.

Ungdomshelg dag 2 080320 153

Andreas Ingemarsson har precis fått sin guldmedalj efter guldet med P17 i mars.Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln