image00004 1

Klart: Hon spås en storartad framtid – nu väljer Moa Friman Villa Lidköping

Guldhjälten väljer Villa Lidköping – landslagsaktuella Moa Friman klar för två år: ”En välskött förening som ger mig förutsättningar att kunna utvecklas”

Hon gjorde fyra finalmål och tog SM-guld i mars, hon är nu damlandslagsaktuell som 17-åring och spås en storartad framtid. Nu återförenas hon med storasystern. Villa Lidköping är stolta över att kunna presentera framtidsnamnet, Moa Friman.

-Anledningen till att jag valt att söka mig till Villa är på grund av att jag anser att det är en välskött förening som ger mig förutsättningar att kunna utvecklas vidare som bandyspelare. Ännu en bidragande faktor är såklart att min syster Ida spelar i klubben, säger Moa.

Moa Friman som är lillasyster till Villa Lidköpings Ida Friman, kommer till klubben från Surte/Kareby som i mars spelade SM-final för F17 på Studenternas. En finalmatch som Moas Surte/Kareby vann med 6–5 efter förlängning.

Av de sex målen så gjorde Moa fyra, varav det sista kom på tilläggstid och tog matchen till förlängning.

– Jag känner att jag tog små kliv under hela säsongen som gick och tycker att jag vågade ta för mig mer och mer, det känns helt enkelt som att jag blivit tryggare som bandyspelare.

Utöver klubblagsframgången så är hon som 17 år den yngsta spelaren i damlandslagets observationstrupp.

– Att vinna SM-guld med F17 och sedan bli uttagen till damlandslagstruppen har gett mig extremt mycket motivation och energi för att bli ännu bättre.

image00008 1

Moa (vänster) och Ida Friman (höger) får nu spela tillsammans i Villa Lidköping.

Återförenas med storasystern

För två år sedan kom en annan Friman till Villa Lidköping, Moas storasyster, Ida. En spelare som har växt och som snabbt blivit en publikfavorit. Nu ska systrarna Friman spela tillsammans igen och Moa beskriver det som att en dröm går i uppfyllelse.

– Det ska bli riktigt kul. Det är som att en dröm gått i uppfyllelse, jag hoppas och tror att vi kommer komplettera varandra bra under kommande säsong.

Har du några egna mål och hur högt vill du att ni sätter lagmålet?

– Som individ hoppas jag kunna utvecklas och konkurrera om en plats i damlandslaget i framtiden. Som lag är målsättningen givetvis att ta SM-guld. Det skulle vara sjukt roligt.

Moa kommer att spela i nummer 77 och kommer att bli en viktig pusselbit i ett redan starkt damlag. Kontraktet är skrivet på två säsonger.

– Det känns väldigt spännande och roligt att få spela i Villa Lidköping, dessutom har vi möjligheten att utmana alla lag i serien. Det känns som ett slagkraftigt lag.

image00002 1

Här skriver Moa Friman på ett tvåårsavtal med Villa Lidköping.

Klubbdirektören är smickrad över Moas klubbval

– Det här är en av dom största talangerna som är på väg upp i svensk dambandy och det känns jättespännande att få det ärofyllda uppdraget att utveckla henne i vår miljö och framförallt på sikt att hon ska bli en spelare som kan vara med och bidra på ett stort sätt. Det är viktigt att skynda långsamt och att hon får utvecklas i sin egen takt, säger Jonas ”Sparris” Johansson och fortsätter:

– Vi har bra koll på vad Moa kan, dels har hon varit här på vår Sommarbandyskola och vi har följt henne i klubblaget med KS Bandy i Elitserien och nu senast i SM-finalen med F17 där hon hade en avgörande roll till att laget tog SM-guld. Hon har alla förutsättningar för att på sikt bli en av dom bästa bandyspelarna i Sverige. Extra kul är att det är Moa själv som har vänt sig till oss och alltså inte varit en egen rekrytering, så det känns extra stimulerande.

banor säsongskort


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln