Svenska Cupen dam

Svenska Cupen: Damlaget jagar historisk titel

Medaljer ska delas ut och damlaget jagar historisk titel – semifinal mot Skutskär väntar: “Då finns det ingen gräns för hur långt vi kan nå”

2017.02.05 – datumet som Villa Lidköping tog steget upp i landets finrum. Sedan dess har laget tagit enorma kliv och har de senaste två åren spelat semifinal i SM-slutspelet. I helgen jagar man en historisk första titel när det är dags för slutspel i Svenska Cupen 2020.

– Vi är nöjda med vårt gruppspel och de matcher vi spelat så här långt. Vi har spelat ihop oss mer som ett lag och har visat redan nu att vi är att räkna med i vinter. Det ska bli kul att få fortsätta med slutspel i Svenska Cupen och vi är redo att jobba vidare med delar av spelet som vi gjort bra men också de delar vi behöver fokusera på mer, säger lagkapten, Agnes Ögren.

Villa Lidköping vann grupp B efter tre raka segrar, bland annat 7-3 mot regerande svenska mästarna och Svenska Cup-mästarna, Västerås SK. Nu väntar Skutskär i semifinal, ett Skutskär som laget mötte i fjolårets Svenska Cupsemifinal samt SM-semifinal – då blev det dubbla förluster.

– Det ska bli jättekul att möta Skutskär i semifinal. Dom har ett nytt lag den här säsongen så det är lite svårt att veta vad som väntar. Men vi jobbar med vårt eget, det som vi tror på och kommer ge allt för att ta oss till final.

Vad krävs i ert eget spel för att ni ska vinna?

– Vi tror ju på vårt eget spel och under gruppspelet så har vi visat både för oss själva och för alla andra att det fungerar. Om alla är på tå så brukar det mesta klaffa och då är vi riktigt bra.

Agnes Ögren är en av spelarna som var med och tog upp damlaget till Elitserien. Hon har spelat i Villa Lidköping sedan liten och dagens elittrupp anser hon vara bättre än någonsin.

– Ett såpass bra lag som vi har idag har vi inte haft tidigare. Varje spelare har en viktig roll både på och utanför planen, och kan vi få ut det bästa av alla så finns det ingen gräns för hur långt vi kan nå den här säsongen.

Helgens turnering startar på lördag och först ut är Västerås mot AIK (14.30) och sedan spelar Villa Lidköping sin semifinal mot Skutskär (17.00). På söndagen spelas brons- och finalmatch – 11.00 och 14.00. Matcherna sänds live via Bandyplay och Bandypuls.

Följ turneringen

Match: Svenska Cupen 2020
Lag:
   Villa Lidköping, Skutskär, AIK Bandy och Västerås
Var: ABB Arena
Villa Lidköpings semifinal: lördag 17.00
Liverapportering: VLBKLIVE PÅ TWITTER >>
Direktsändning: BANDYPLAY >>
Direktsändning: BANDYPULS >>

svcup dam 2020


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln