IMG 3345

Vänersborgsklubban Cup: så är läget inför AIK i öppningsmatchen

Tävlingsdags – tufft motstånd öppnar Vänersborgsklubban Cup: “Kul att få mäta sig med ett så pass bra motstånd”

”Världens längsta försäsong” fortsätter men ikväll med efterlängtade tävlingsmatcher. Det har blivit dags för Vänersborgs nyproducerade turnering, Vänersborgsklubban Cup – en turnering för Villa, AIK, Frillesås och Vänersborg.

– Det ska bli kul med matcher, det har varit långt mellan träningsmatcherna och en litet annorlunda upplägg. Nu känns det som att försäsongen drar igång på riktigt, med tre bra matcher och en tuff helg, säger huvudtränare Johan Sixtensson.

Premiärmatchen spelas på fredagskvällen och det blir tuffast möjliga motstånd direkt. Villa Lidköping ställs mot nybygget från Solna – AIK Bandy. Ett lag som värvat friskt inför säsongen och bland annat knutit åt sig världsspelare i form av Erik Pettersson, Alan Dzhusoev och Linus Pettersson.

Solnalaget har även värvat friskt från Lidköping och Villa. Till säsongen 2020/2021 gjorde man klart med Johan Esplund, William Arvidsson och även Daniel Andersson som gör comeback efter 3 år.

– Det ska bli kul att få mäta sig med ett på pass bra lag. AIK, är säkert som vi, i en byggnadsprocess men det är många högkvalitativa spelare i ett och samma lag så det kommer som sagt bli en väldigt bra värdemätare, säger Johan.

Vad vill du se att ni gör i kvällens match?

– Först och främst så vill jag att vi fortsätter att göra dom saker som vi pratat om. Det kanske låter lite klyschigt men så är det. Vi måste göra det vi bestämt och göra det lite mer konsekvent. Det har varit lite upp och ner med det under tidigare matcher, som det kan vara tidigt på säsongen. Ikväll kommer vi dock bli straffade ganska hårt om vi inte gör det vi bestämt.

Fortsättningsvis så blir det lördagsmatch mot Frillesås och avslutningsmatch mot Vänersborg på söndagen. Johan Sixtensson har hela sin trupp friska och krya och det är ett laddat gäng som ska slåss om säsongens första titel.

– Alla friska och krya, det känns bra i truppen och vi är redo. Det kommer bli en tuff helg och det behövs. Intressant och rolig match ikväll, ett Frillesås som fått mer pass på stor is och kommer bättre rustade än senast och derby mot Vänersborg som trots stor rotation på spelare kommer bli en bra värdemätare för oss.

Kvällens match startar 20.15 i Arena Vänersborg men turneringen startar redan 17.45 när Vänersborg möter Frillesås. Hela turneringen sänds live via Bandypuls.

Följ matchen

Match: Vänersborgsklubban Cup, match 1
Lag:
   AIK Bandy – Villa Lidköping
Var: Arena Vänersborg
Tid: 20.15
Liverapportering: VLBKLIVE PÅ TWITTER >>
Direktsändning: BANDYPULS >>

cup vecka 123


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln