edsby ifk

Genrepet mot IFK Vänersborg ställs in – herrlaget tar sikte mot premiären

Fredagen den 6 november skulle herrlaget spelat genrep inför Elitserien – matchen är nu inställd

IFK Vänersborg – Villa Lidköping i Arena Vänersborg. Det var planen som genrep inför Elitserien. Så blir det inte nu och Villa Lidköping får sikta in sig på premiären mot Edsbyn.

Herrlagets försäsong är slut och nu får man sikta in sig på Elitserien 2020/2021 med start mot Edsbyn den 13 november i Svenska Fönster Arena. Genrepet som skulle spelats i ett västderby mot IFK Vänersborg ställs nu alltså in, av motståndarna. 

Summeringsvis så har Villa Lidköpings försäsong varit bra. Laget har vunnit dom två turneringarna man ställt upp i och däremellan har man vunnit stabilt. Turneringsmässigt så blev det tre raka segrar i Vänersborgsklubban Cup och Svenska Cupenseger efter 4-3 i finalen mot AIK Bandy. Försäsongens enda förlust kom mot Sandviken i Svenska Cupengruppspelet.

-Status känns bra, en bra försäsong, ungefär som en försäsong brukar vara. Det har varit lite blandade resultat och en försäsong som har varit längre än vanligt. Det var skönt att vi fick kröna den med att vinna Svenska Cupen, säger Tobias Backman.

Resultat – försäsongen 2020/2021

Vänersborgsklubban Cup:

Herrlaget vs. AIK 5-2
Herrlaget vs. Frillesås Bandyklubb 7-1
IFK Vänersborg vs Herrlaget 3-5

Svenska Cupen:

Herrlaget vs. Vetlanda 5-0
Hammarby vs. Herrlaget 1-6
Herrlaget vs. Sandvikens AIK 2-6
Edsbyns IF vs. Herrlaget 1-2
AIK Bandy vs. Herrlaget 3-4

Träningsmatcher:

Herrlaget vs Frillesås 13-2
Herrlaget vs Gripen Trollhättan BK 7-2
Herrlaget vs. Vetlanda 6-5
IK Sirius vs. Herrlaget 6-6

Nästa match för Villa Lidköping blir nu alltså i Svenska Fönster Arena och en finalrepris mot regerande svenska mästarna, Edsbyns IF.

Hälsingelaget har som de flesta lagen avverkat försäsongen med blandade resultat. Fem segrar, ett kryss och tre förluster. Laget kommer att genomföra sitt genrep och det gör man mot Bollnäs på hemmaplan. Matchen spelas den 5 november.

I laget har man gjort en ganska rejäl omställning då man tappat en viktig och central spelare i form av Tuomas Määttä. Istället för den finska landslagsmannen kommer bland annat Robin Öhrlund att försöka fylla ett tomrum.

-Över tid tror jag vi kan bli lika bra som senast med Toumas. Han besitter en extrem kvalité men Robin har också fina kvalitéer som vi succesivt ska få in i vårt spel och bidra till laget så mycket det bara går, sa Magnus ”Kuben” Ohlsson under upptaktsträffen. 

 

Se Elitserien på Sportbladet Play och stöd Villa Lidköping 

På Sportbladet Play kan du se samtliga matcher från grundserien i världens bästa bandyliga, med start 13 november. Dessutom ingår flera matcher i damernas Elitserie under säsongen. Villa Lidköping startar Elitserien herr mot Edsbyn den 13 november och damlaget startar mot KS Bandy (speldatum ej fastställt pga coronarestrektioner).

Du som Villasupporter kan nu se samtliga matcher samtidigt som du visar ditt stöd till klubben. Genom att du köper ett grundseriekort för 1299 kronor så går 100kr oavkortat till Villa Lidköping. Man kan också köpa en enskild match. Då är priset 139 kronor. Rättigheten är endast tillgänglig i Sverige.

Du som köper Grundseriekortet och kopplar Villa Lidköping som favoritklubb kommer ändå att få tillgång till samtliga klubbarnas matcher.

BANNER MALL sport
(Klicka på bannern ovan för att komma direkt till grundseriekortet)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

 

Dela artikeln