FAB6296

Damlaget vann premiären – smakstart på Elitserien

Första halvlek bäddade för premiärsegern – damlaget tog två poäng i seriestarten: ”En bra första halvlek och en bevakande andra”

Villa Lidköpings damlag är igång med Elitserien 2020/2021. Laget besegrade Skutskär på lördagseftermiddagen med 6-2 och kan räkna in säsongens första tvåpoängare.

Ida Friman var först ut att måla för Villa Lidköping den här säsongen och Tilda Ström ökade på ledningen redan efter 5 minuter. 3-0 kom från Sofia Eriksson som idag gjorde två mål. När sedan Skutskär drabbades av tre utvisningar så kunde Villa Lidköping sätta 4-0. Matilda Svenler missade en straff men på en hörna direkt efter kunde hon få revansch mot Ebba Fridlund i Skutskärsmålet. 

– Vi gör en bra första halvlek. Släpper bollen till varandra och skapar dom ytorna som vi vill ha för att rycka ifrån Skutskär, säger Christer Andersson.

I den andra halvleken fick Villa Lidköping en drömstart, 5-0 direkt och då trodde alla att målen skulle fortsätta att ramla in och att laget skulle vinna stort.

– Vi gör 5-0 direkt i andra och då känns det som att vi skulle rinna ifrån, men det gör vi inte. Skutskär krigar och ligger på och gör två reduceringar. Det är aldrig någon fara att vi ska tappa vår ledning men det är ingen jätteinsats i andra halvlek.

Skutskär gjorde 1-5 och 2-5 men Villa Lidköping kunde reda ut stormen och vinna med 2-6. Tilda Ström avslutade målskyttet och Villa startade alltså Elitserien med två poäng. 

Det var en tränare med blandade känslor som summerade premiären. Glad för segern, lite besviken över andra halvlek och orolig för sin ytterhalv och spelmotor, Sanna Gustafsson, som fick lämna isen efter en otäck smäll på mittplan.

– Sanna åkte på en smäll på mitten och landar otäckt mot nackhållet, hon har i alla fall inte varit avsvimmad och förhoppningsvis så är det bara en smäll.

Hur summerar du insatsen?

– En bra första halvlek och en bevakande andra. Jag är lite besviken att vi inte är på tårna i den andra halvleken, som vi faktiskt har möjlighet att vara. Men vi står som segrare och det är huvudsaken.

Nästa match spelas i Sparbanken Lidköping Arena, lördagen den 21 november mot Skirö (15.30).

slut 1

Matchfakta

Västerås SK – Villa Lidköping  (2-6)

0-1 Ida Friman 2
0-2 Tilda Ström (Sanna Gustafsson) 5
0-3 Sofia Eriksson (Tilda Ström) 25
0-4 Matilda Svenler 38
—–HALVTID—–
0-5 Sofia Eriksson (Annie Berner) 46
1-5 Edit Ljung (Angelica Östlund) 58
2-5 Anastasia Denisova 67
2-6 Tilda Ström 83

Hörnor:

Skutkärs IF: 8
Villa Lidköping: 9

Utvisningar:

Skutkärs IF: 3×10
Villa Lidköping: 1×10

Så spelade Villa Lidköping:

Pernilla Elardt
Sanna Gustafsson – Lisa Östman – Viktoria Karlsson – Camilla Andersson – Wilma Wachenfeldt
Moa Friman – Agnes Ögren – Ida Friman
Matilda Svenler – Tilda Ström

Avbytare: Malin Kall, Julia Wallgren, Sofia Eriksson, Annie Berner och Sofie Millqvist (rmv)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln