V5I3902

Kapten Ögren är inställd på kamp när det vankas hemmapremiär mot Skirö

Hemmapremiär mot fysiska Skirö – kapten Ögren är redo för tuffa nittio minuter: ” Vi får vara beredda på ett fysiskt spel”

Seriepremiärseger mot Skutskär med 6-2 och en drömstart på Elitserien 2020. Nu fortsätter seriespelet, på hemmaplan mot Skirö.

– Såklart alltid skönt med vinst och två poäng i premiären. Så det är vi nöjda med. Men vi har också en hel del saker vi fortfarande vill förbättra och det tar vi med oss till dagens match, säger Agnes Ögren.

Dagens hemmapremiär spelas alltså mot Skirö. Smålandslaget föll i premiären mot nykomlingen Mölndal Bandy. Ett resultat som inte var väntat på förhand.

– Det är segt. Vi vet att vi är bättre och vi hade tagit dem annars. Men vi har inte med oss hela truppen på grund av sjukdomar och läget i världen just nu. Det är synd men vi får göra vad vi kan, sa lagets unga talang Tove Karlsson till Bandypuls, som också var med i veckans lag.

Villa Lidköping kommer till matchen som favoriter. Laget har haft en fläckfri försäsong med ett Svenska Cupen-guld och är fortfarande obesegrade. Idag får man dock klara sig utan en viktig pusselbit i form av Sanna Gustafsson, hon fick en smäll i premiären och vilar mot Skirö.

– Vi får vara beredda på ett fysiskt spel och ett laddat lag som kommer göra allt för att hänga med i matchen. Men vi har haft en bra träningsvecka och vi har försökt att jobba mycket på vårt offensiva spel, så vi kan bli ännu farligare. Förhoppningsvis redan idag.

Dagens match startar 15.30 i Sparbanken Lidköping Arena och matchen direktsänds på Sportbladet Play.

Följ matchen

Match: Elitserien 2020/2021, omgång 2
Lag:
  Villa Lidköping BK – Skirö AIK
Var: Sparbanken Lidköping Arena
Tid: 15.30
Liverapportering: VLBKLIVE PÅ TWITTER >>
Direktsändning: SPORTBLADETPLAY >>

BANNER MALL sport


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln