FAB8472

Herrlaget redo för Motala efter en bra träningsvecka

Herrlaget är mentalt förberedda för att klara sig utan hemmapubliken: ”Vetat om det här ett tag nu”

Dags att inleda Elitserien på hemmaplan. Villa Lidköpings tar emot IFK Motala efter 4-4 mot Edsbyn på bortaplan.  

– Känslan efter premiären är helt okej ändå, trots att vi inte vann matchen. Vi tycker att vi gör en helt okej match som vi inte borde ligga under i, så mycket som vi gör. Men om vi ska summera matchen och att vi låg under med 4-2 när det var tio minuter kvar så får vi vara nöjda med ett kryss, säger Martin Karlsson.

Motståndarna kommer till matchen med en förlust mot IFK Vänersborg men har alltid varit ett tufft motstånd för Villa Lidköping. Martin Karlsson om motståndet:

– Det är ett hårt arbetande lag som aldrig viker ner sig och är bra på att skapa målchanser med få spelare inblandade. De har även vissa spetsspelare som vi får se upp med, som t.ex. Viktor Spångberg.

Villa Lidköping kommer till matchen med en nästan helt tillgänglig grupp. Johan Löfstedt står på skadelistan men i övrigt så kan Johan Sixtensson välja fritt bland sina spelare.

Hur har träningsveckan varit?

– Träningsveckan har sett bra ut, alla är med och kör utom Löfstedt vilket är bra, och även han närmar sig full träning så vi har en bra känsla på träningarna.

Att inte publiken kommer stå där och ta emot er, är det tufft mentalt?

– Absolut är det så, dock har man vetat om det här ett tag nu så man är mentalt förberedd på detta nu. Vi vet att dom sitter och stöttar oss från TV-soffan.

Dagens match startar 19.00 i Sparbanken Lidköping Arena och matchen direktsänds på Sportbladet Play. Du kan ladda upp inför matchen med #VLBKLIVE, ett digitalt matchuppsnack – direkt på vår youtubekanal.

Följ matchen

Match: Elitserien 2020/2021, omgång 2
Lag:
  Villa Lidköping BK – IFK Motala
Var: Svenska Fönster Arena
Tid: 19.00
Liverapportering: VLBKLIVE PÅ TWITTER >>
Direktsändning: SPORTBLADETPLAY >>

fiktiv matchbiljett


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se