FAB2036

Gustafsson inför toppmötet med AIK

Damlaget leder serien men är långt ifrån nöjda – nu väntar AIK på bortaplan: “Kommer bli ett krig i nittio minuter”  

Seriefinal nummer två den här säsongen och ny seger. Villa Lidköping vann mot Västerås i onsdags och har nu skaffat sig en tvåpoängsledning i Elitserien. Nu väntar nästa guldkandidat med start 18.00 på lördag.

–Vi gör en helt okej match mot Västerås men det finns mycket att slipa på och mycket att ta med sig. Vi är mest nöjda med att vi tar med oss två poäng från matchen, säger Sanna Gustafsson efter Västeråsmatchen.

Nu väntar alltså AIK på bortaplan, ett lag som väntas ta sig långt in i mars den här säsongen. Om Villa Lidköping skulle vinna matchen så har man ett väldigt bra läge i jakten på en semifinalplats. Men för Sanna Gustafsson är det en match i taget som gäller. 

–Vi tänker inte så, vi tar varje match för sig och försöker alltid få med oss två poäng ifrån alla matcher. Självklart är det en fördel att vinna serien men som sagt, vi tar en match i taget hela tiden.

Vad krävs mot AIK för att ni ska få med er två poäng?

–Det krävs hårt jobb i defensiven och att vi fortsätter jobba på de grejer som vi har gjort bra hittills. Det kommer bli krig i 90 minuter och lite därtill, så det är hårt jobb från hela laget som gäller.

Senast lagen möttes var det Villa Lidköping som vann, men det krävdes en hård arbetarinsats. Matchen slutade 7-5 efter underläge 4-5 i mitten av den andra halvleken. Sedan dess har AIK, bortsett en 1-3-förlust mot Västerås, varit obesegrade. 

–De är starka både som lag och individuellt, de har ganska många nya i laget och de har hunnit spela ihop sig sedan sist vi möttes. De är även vassa på fasta situationer så det behöver vi ha koll på, berättar Sanna.

Hur är känslan?

–Otroligt bra! Det är riktigt bra fart och snurr på träningarna just nu så alla har en riktigt bra känsla. Det är ju de här tuffa matcherna man älskar att spela så alla är väldigt taggade.

Matchen den startar 18.00.

FAB5620
(En fokuserad Christer Andersson applåderar åt 5-2 mot Västerås)

Följ matchen

Match: Elitserien 2020/2021, omgång 10
Lag:
  AIK Bandy – Villa Lidköping
Var: Gubbängens skridsko- och bandyhall
Tid: 18.00
Liverapportering: VLBKLIVE PÅ TWITTER >>


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se