FAB3523

Villa Lidk̦ping drygar ut i tabelltoppen Р7-2 borta mot AIK

Villa Lidköping starkast i seriefinalen – drog ifrÃ¥n och vann med 7-2 mot AIK: “HÃ¥rt jobb som lägger grunden”

1-0 blev 1-1 precis innan paus och det skulle dröja sent in i matchen innan de avgörande målen kom. Villa Lidköping stack ifrån AIK både i matchen och tabellen.

– Det är ett hÃ¥rt jobb som lägger grunden till att vinner idag. Det blev nästan lite “ryssmatch” av det hela, säger Johan Löfstedt efter matchen.

AIK gick upp högt på Villa Lidköping, satte press och anföll med mycket folk, något som Villa Lidköping nyttjade i omställningarna och skapade fyra bra målchanser i den första halvleken. Bland annat en straff som man missade.

Det var hemmalaget som gjorde matchens f̦rsta m̴l. Tobias Nyberg snappade upp en boll p̴ mittplan och kunde fixa en retur till matchens f̦rsta m̴lskytt РErik Petterson.

– Det är en helt annan nivÃ¥ idag än i tidigare matcher. Det är ocksÃ¥ lite frusterande att vi inte fÃ¥r in bollen i första halvlek men det öppnar upp sig i andra och det nyttjar vi.

Vad pratade ni om inför matchen?

– Att vi skulle starta rätt aggressivt och växa in i matchen, dom är bättre än oss första 15 men sedan tycker jag vi växer in i det.

Martin Johansson kvitterade ett par sekunder innnan paus och det visade sig bli ett väldigt viktigt mål. I den andra halvleken satte Johan Löfstedt 1-2 på en hörna och den ledning släppte aldrig Villa Lidköping. Efter 77 minuter kom 3-1 av Christoffer Edlund och strax därefter satte Tim Persson 4-1 på en retur.

AIK tog timeout men den lyckades man aldrig få någon effekt utav. Jesper Eriksson dunkade istället in 5-1 på ett makalöst sätt. Volleymål från straffområdeslinjen och strax därefter satte Erik Säström 6-1, Erik som förövrigt var mycket bra i matchen.

Villa Lidköping vann tillslut med 7-2 efter ett sista mål av Christoffer Edlund och har nu drygat ut i tabelltoppen.

-Vi är ett ganska beslutsamt gäng och vill vara bäst och det gör att vi är bäst, avslutar Löfstedt.