2

Villa Lidköping tog tolfte raka segern efter en fin andra halvlek

Elva segrar blev tolv efter en fin andra halvlek – damlaget fortsätter att vinna i Elitserien: ”Det var två matcher i en” 

1-1 i paus och en svag första halvlek följdes upp av en fin andra halvlek och en klar seger mot Skutskär i lördagen.

Det var ett blekt Villa Lidköping som inledde omgång 12 i Sparbanken Lidköping Arena. Man lyckades inte befästa något spel på Skutskärs planhalva och egentligen så skapade man bara en farlig målchans, och då blev det mål på straff.

Det var bortalaget som satte matchens första mål helt välförtjänt. Anastasia Denisova fick en passning Wilma Uhlin och satte 1-0 bakom Pernilla Elardt. Villa Lidköpings Sanna Gustafsson såg dock till att kvittera till 1-1 på straff och efter 45 minuter kunde man stänga ner en halvlek som man helst vill glömma.

”Du kommer få se ett helt annat lag i den andra halvleken”

Påvägen från omklädningsrummet och ut till isen för den andra halvleken så hör man assisterande tränare, Andreas Ingemarsson säga:

– Du kommer få se ett helt annat lag i den andra halvleken…

..och det fick vi verkligen.

Inledningen på den andra halvlek blev allt annat än lugn. Sanna Gustafsson slog ett lyft till Tilda Ström direkt efter avslaget och det skulle ta endast 9 sekunder så hade Tilda gjort 2-1. Fem minuter senare satte Matilda Svenler 3-1 och fyra minuter efter det var det dags för Julia Wallgren att få öka på till 4-1.

Skutskär tog timeout för att försöker vrida runt på matchen men det lyckades man aldrig med, det blev istället hemmalaget som drog ifrån. Matilda Svenler satte sitt andra mål i matchen på passning av Lisa Östman och Tilda Ström satte spiken i kistan med hjälp av en passning från Malin Kall.

Matchen den slutade 7-1 och Villa Lidköping kan räkna hem seger 12 på raken. I seriens kommande match blir det Skirö på bortaplan, lördagen den 30 januari.

-Vi var kvar i omklädningsrummet när matchen startade. I andra halvlek kommer vi ut som ett nytt lag och får en perfekt start. Skönt att vi kan vinna den här matchen och vi bygger på oss självförtroende hela tiden, säger Christer Andersson.

 

0-1 Anastasia Denisova (Wilma Uhlin) 5
1-1 Sanna Gustafsson (Straff) 20
—–HALVTID—–
2-1 Tilda Ström (Sanna Gustafsson) 46
3-1 Matilda Svenler (Moa Friman) 50
4-1 Julia Wallgren (Malin Kall) 54
5-1 Matilda Svenler (Lisa Östman) 77
6-1 Tilda Ström (Malin Kall) 78
7-1 Sofia Eriksson (Tilda Ström) 84
8-1 Lisa Östman (Camilla Andersson) 90

Hörnor:

Villa Lidköping: 9
Skutskärs IF: 9

Utvisningar:

Villa Lidköping: 2×10
Skutskärs IF: 1×10

Så spelade Villa Lidköping:

Pernilla Elardt
Sanna Gustafsson – Lisa Östman – Viktoria Karlsson – Camilla Andersson – Wilma Wachenfeldt
Ida Friman – Agnes Ögren – Moa Friman
Matilda Svenler – Tilda Ström

Avbytare: Julia Wallgren, Annie Berner, Sofia Eriksson, Malin Kall och Sofie Millqvist (rmv)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln