FAB6980

Edsbyn tog hem potten när Villa Lidköping var tillbaka i Elitserien

Villa Lidköping föll mot Edsbyn i omstarten – så var matchen i Sparbanken Lidköping Arena

1-0 i paus blev 2-4 efter 90 minuter. Det efter en match där Edsbyn fick visa upp sina spetskvalitéer i form av skytte.

– Känslan är skit. Att vi tappar två poäng mot en toppkonkurrent på hemmaplan. Vi gör ingen katastrofinsats. Vi är nöjda i paus men missar lite för mycket lägen. I andra tappar vi lite av det spelet men vi försvarar oss rätt så bra. Det är när vi blir lite passiva som dom får skjuta rätt så mycket och med den spetskvalitéen som finns i deras skytte så ringer det tillslut, säger Martin Karlsson efter matchen. 

Den första halvleken gick till hemmalaget. Visst, Edsbyn skapade många hörnor men bortsett från det så hade man klurigt att ta sig in i Villa Lidköpings straffområde.

Villa hade beslutat sig för att stänga ytorna för Edsbyn och det gjorde man bra. I det offensiva spelet var det kreativt och det märktes av Villa var spelsugna efter 11 dagars match- och träningsfritt.

Passningarna gick flera gånger om som på ett snöre och man skapade många farliga målchanser. En del räddade Anders Svensson på ett fläckfritt sätt, men han och Edsbyn fick också hjälp av målramen – tre gånger.

Tim Persson satte 1-0 och förarbetet det stod Christoffer Edlund och Joel Broberg för. Christoffer Edlund drog långt i djupled med bollen, satte den bakåt till Joel Broberg som slog en hård passning in i straffområdet, där stod Tim Persson och styrde in 1-0 efter 14 minuter.

Några fler mål skulle det inte bli i den första halvleken. Även om Villa Lidköping radade upp fina målchanser och det hade inte varit orättvist med ett par bollar upp för hemmalaget.

-Ibland går bollarna in och ibland inte. Det är inga dåliga avslut, några räddningar är också fantastiska. Idag studsade inte bollarna in, vi ska nöta avslut på träningarna så kommer det här bli bra.

Skyttet blev nyckeln

I den andra halvleken var det Edsbyn som tog kommandot från start. Man fick äga mer boll och Anton Johansson fick göra ett par fina räddningar i målet.

Det skulle dock dröja länge innan halvlekens första mål kom och när det väl kom så var det Edsbyn som fick jubla. Oscar Wikblad satte 1-1 efter ett distansskott men Joel Broberg såg, på egen hand till, att sätta Villa i ledningen med ett fint solonummer till 2-1.

I matchminut 77 kom återigen en kvittering. Edsbyns Ted Hedell gjorde nog ett av sina snyggare mål i karriären med en praktsmäll, rätt upp i krysset från distans. Och det var just skyttet som skulle avgöra den här fighten.

I Villas jakt på en ny ledning så var det istället Oscar Wikblads tur igen, likt kollegan Ted Hedell så smällde han upp ett skott i nättaket till 3-2.

-Toppmatcherna avgörs ofta sista tio och sista tio idag går vi bort oss lite för ofta och dom får lite för många omställningar. Jag tror det hänger ihop med lite trötta skallar, säger Karlsson som har varit borta från bandyplanen under en längre tid på grund av covid-19.

Villa Lidköping lyckades aldrig sedan vrida tillbaka matchen. Simon Jansson avslutade målskyttet i matchen med ett distinkt skott och såg till att bortalaget får vända hem med två poäng.

Nästa match spelas i Arena Vänersborg, på lördag klockan 17.00. Då är det derbydags. 

FAB7050
(Anton Johansson fick vakta målet och stod för en fin insats trots förlusten)

Matchfakta (Villa Lidköping – Edsbyns IF)

1-0 Tim Persson (Joel Broberg) 14
—–HALVTID—
1-1 Oscar Wikblad 65
2-1 Joel Broberg 67
2-2 Ted Hedell (Simon Jansson) 77
2-3 Oscar Wikblad (Hans Andersson) 87
2-4 Simon Jansson (Jonas Edling) 91

Hörnor:

Villa Lidköping: 7
Edsbyns IF: 10

Utvisningar:

Villa Lidköping: 1×10
Edsbyns IF: 0x10

Så spelar Villa Lidköping:

Anton Johansson
Petter Björling – Martin Andreasson – Martin Johansson – Theo Lewerin – Erik Säfström
Jesper Eriksson – Martin Karlsson
Joel Broberg – Christoffer Edlund – Johan Löfstedt

Avbytare: Albin Thomsen, Alexander Härndahl (Jr), Tim Persson, Alexander Karlgren, Martin Berggren (rmv).


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln