jj tumme

Information gällande rådande covidläget i semifinalserien – här är utfallet på Villa Lidköpings snabbtester

Villa genomförda idag snabbtester på sin spelartrupp – utfallet blev såhär: ”Vi har isolerat och skickat på riktiga tester”

Torsdagen blev inte som förväntat. Ett negativt moln svävar över semifinalserien med Sandviken och Villa Lidköping har ett flertal spelare som enligt snabbtesterna har drabbats av covid-19.

– Tyvärr fick vi inte snabbtester till hela gruppen som inte tidigare haft covid-19. Vi kommer därför att testa ytterligare tre spelare imorgon. På de snabbtester vi gjort under dagen så har dessvärre 5 av 7 spelare testats positiva, säger Villas klubbdirektör och understryker att snabbtesterna inte är helt tillförlitliga:

– Efter som man inte kan lita fullt ut på de testerna så kommer vi att testa hela truppen, som inte tidigare varit smittade eller bekräftats smittade, med riktiga tester via vårdcentralen. Utfallet kommer sedan att visa sig inom 24-72 timmar och vi kommer löpande informera om status.


Dialog med berörande parter om fortsättningen av semifinalserien

– Vid rådande läge för vi en dialog med såväl oss två lag, Villa Lidköping och Sandviken, samt Svensk Elitbandy och Svenska Bandyförbundet om försättningen av SM-semifinalspelet.  Men just nu så ligger match 4 och 5 som planerat, säger Jonas.

Johansson avslutar:

– Det är en olycklig situation men samtliga spelare som visat symptom har vi direkt isolerat och skickat på test, de 5 som testats positiva nu har varit symptomfria och är symtomfria. Vi fortsätter med testerna för att få samtliga spelare testade med riktiga test på vårdcentralen.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln