SOR2030

JUST NU: Semifinal 4 flyttas och diskussioner om finalen har inletts

Semifinal fyra mellan Villa Lidköping och Sandvikens AIK spelas inte på utsatt datum

Svenska Bandyförbundet har tillsammans med Svensk Elitbandy fattat beslut om att den fjärde semifinalmatchen mellan Villa Lidköping och Sandvikens AIK, som skulle ha spelats den 20 mars, inte kommer att spelas på utsatt datum med anledning av att ett stort antal spelare i respektive trupp uppvisat symptom på Covid-19.

Beslutet att inte spela lördagens semifinalmatch har fattats tillsammans med Villa Lidköping och Sandvikens AIK.
En dialog har inletts mellan Svenska Bandyförbundet, Svensk Elitbandy och Uppsala kommun kring SM- finalerna. Detta på grund av det rådande smittläget i semifinallagen Villa Lidköping och Sandvikens AIK.

– Efter ett snabbt agerande tillsammans med berörda klubbar och Svensk Elitbandy, har vi kommit fram till att vi måste utreda alla möjligheter kring finalerna, säger Pär Gustafsson, Generalsekreterare på Svenska Bandyförbundet och fortsätter:

– Vi har många parter att förhålla oss till i denna fråga. Först och främst lagen på både dam- och herrsidan, men också arrangören Uppsala kommun och SVT då detta är årets stora bandyhändelse. Det viktiga nu är att vi lyckas få till ett bra arrangemang och kunna spela SM-finalerna på sportsliga grunder, fortsätter Pär Gustafsson.

Diskussioner pågår med berörda parter och ytterligare besked rörande semifinalmatcherna kommer att meddelas så snart beslut har fattats.


Rasmus Abrahamsson

Dela artikeln