SOR8064

Villa Lidköping gör sig redo för SM-final – så är känslan inför klubbens tredje raka final

Fyra semifinalmatcher istället för fem var viktigt  – nu har laget återhämtat sig och är redo för final: ”Som känslan är nu så kändes det jätteviktigt

Villa Lidköping är klart för sin tredje raka SM-final och nu väntar AIK i en final som spelas på lördagseftermiddagen i Uppsala.

Känslan är väldigt bra. Vi mår fantastiskt, haft en bra vecka efter segern mot Sandviken. Tagit det lugnt efter matchen och nu har vi tränat lite lätt och det är avslappnat inför imorgon, säger Johan Sixtensson.

I semifinalserien mot Sandviken vann Villa Lidköping med 3-1. Förlust i den första semifinalen och sedan tre raka segrar med 4-3, 9-2 och 2-1.

Vad gjorde att ni kunde gå segrande ur den serien?

– På det stora hela är vi ett bättre lag, även om Sandviken är ett jättebra bandylag. Sedan så lyckades vi behålla koncentrationen på bandy i omstarten, det tror jag blev en viktig nyckel till segern.

Nu väntar återigen en publikfri SM-final, men nu med en vana att spela inför tomma läktare.

Är det en annan känsla nu inför finalen, kontra förra säsongen?

Ja absolut, förra året var man nästan lite i chock, pandemin hade ju precis kommit då. Man hade inte riktigt hämtat sig efter semifinalerna utan publik, sedan kom man ut till Studenternas med tomma läktare där det stod 20 000 året innan.

Att Villa Lidköping slapp spela en femte semifinal på torsdagskvällen var jätteviktigt, något som Johan Sixtensson tror sätter Villa i en fin sits inför finalen.

– Det kändes jätteviktigt. Hade vi fått spela så hade man såklart hanterat det, men vi alla känner att det var väldigt skönt och nu känns vi i kanonform.

Matchen den avgörs i Recoverhallen, Uppsala med start 16.15 på lördag. Motståndet är som sagt AIK Bandy.

Följ matchen

Match: SM-FINAL 2021
Lag:  Villa Lidköping BK – AIK Bandy
Var: Recoverhallen
Tid: 16.15
Liverapportering: TWITTER >>
Direktsändning: SVT 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln