21312313131

Officiellt | Löfstedt skriver treårskontrakt och Svenler klar för två nya säsonger

Två av landets bästa spelare förlänger – Löfstedt och Svenler fortsätter i Villa Lidköping ”Varit med och tagit oss till framgångar som vi aldrig tidigare haft”

Villa Lidköping är dubbla mästare efter dam- och herrguld. Nu står det också klart att dubbla guldspelare fortsätter i Sveriges bästa bandylag – Johan Löfstedt och Matilda Svenler.

Villa Lidköpings klubbdirektör, Jonas ”Sparris” Johansson, delar med sig av sina tankar kring kontraktsförlängningarna – och han lovordar både Matilda och Johan:

– Om vi börjar med Svenler så har hon varit en stor och bidragande orsak till att vi etablerat oss i toppen av Elitserien. Hon kom hit med ambitonen att dela med sig av sitt kunnande och ta oss till en SM-final. Det visade hon med bravur och och visade, inte minst under SM-finalen, med en matchavgörande roll. Vi ser en stor trygghet i att hon är kvar här i Villa Lidköping.

– Löfstedt kom till oss för tre år sedan och World Cup-guld, två SM-guld, ett Svenska Cup-guld, säger det mesta. Han har varit med och tagit oss till framgångar som vi aldrig tidigare haft under en sammanhängade period på herrsidan. Johan är en stor bidragande kraft till att vi har kunnat ta det sista steget. Det är en lojal spelare som också har förstått den ekonomiska sits vi har, vilket har gjort att vi enats om ett treåsavtal som innebär en långsiktighet för Johan och för klubben – med ambitonen att ta ytterligare medaljer tillsammans.

jj tumme

(Jonas ”Sparris” Johansson – klubbdirektör Villa Lidköping BK)

”Vi är nu i toppen för att stanna”

Matilda Svenler är forwarden som under sina tre år med klubben bidragit med en enorm rutin. Med flera år i den absolut högsta toppen av bandy har hon stöttat Villa Lidköpings yngre spelare, inte minst Tilda Ström vars utveckling fullständigt exploderat.

Nu står det alltså klart att guldforwarden fortsätter i Villa Lidköping kommande två säsongerna och här är hennes tankar:

Vi är nu i toppen för att stanna och jag vill fortsätta att vinna titlar med denna förening. Det blandat med en fantastisk gemenskap var viktigt för mig.

Ingen mättnad efter den här säsongen?

 Just nu är vi väldigt nöjda och njuter fortfarande över vår säsong och guldet. Men så fort träningarna drar igång igen så kommer vi vara sugna och laddade för att vinna fler guld.

Matilda Svenler och hennes lag har den här säsongen vunnit samtliga matcher. Det blev Svenska Cupen-guld, grundserieseger och SM-guld.

 Den har varit speciell med tanke på pandemin. Man har fått ta vecka för vecka och levt mer i ovisshet. Spelmässigt har vi levererat från start till mål och det känns såklart tråkigt att våra supportrar inte fått vara på plats och upplevt detta med oss.

Hur ser du på framtidens Villa Lidköping?

 Med tanke på alla talangfulla flickspelare som finns i föreningen så ser framtiden för Villas dambandy väldigt ljus ut. Det gäller att vi får behålla stommen i laget att bygga vidare på och nu är vi mästare och nästa säsong kommer vi vara det laget som alla jagar och vill slå. Det gäller att lära sig gilla den situationen.

FAB9386

(Matilda Svenler en tung spelpjäs i Villa Lidköpings guldbygge)

Löfstedt blir Villa trogen i minst tre år till

Att Johan Löfstedt är en viktig pusselbit i Villa Lidköpings lagbygge råder det ingen tvekan om. Johan har under sina tre säsonger i klubben vunnit, World Cup, Svenska Cupen och dubbla SM-guld. Nu fortsätter framgångssagan i klubben – i minst tre säsonger till.

Det har varit ganska självklart vad jag vill, jag har haft tre fantastiska år här och det är mycket som har hänt under min tid i Villa Lidköping. Det första året flöt på bra och vi fick vinna klubbens första guld, sedan har det varit struligt med skador och en pandemi. Nu fick vi avsluta den här säsongen med ett nytt guld och det har varit en fantastisk upplevelse. Villa har varit självklart för mig, inget svårt val.

Mycket skador, både för dig och övriga – samt en pandemi, hur har året varit?

Det är så, det är fantastiskt starkt, det har vart mycket att hantera. Mycket upp och ner, dels för mig själv med min skada och rehabilitering i 7 till 8 veckor, Felix (Pherson) skada, dels dubbla covidsvängar. Det har varit tufft men helt fanatiskt med det slutet vi fick.

Johan flyttade till Lidköping tillsammans med familjen inför ”guldsäsongen” (18/19). Nu tre säsonger senare stortrivs han i staden som alltså kommer att vara ”hemma” i minst tre säsonger till.

Det har gått hur bra som helst, jag, barnen och Hanna tycker att det funkar alldeles utmärkt, hade det inte funkat på det personliga planet så hade det varit svårt, det är viktigast och det har de som sagt fungerat jättebra.

Att du skriver tre år är ändå ett fint statement – du är här för att stanna?

Jag känner att jag har många år kvar, får lite jag medstuds och får vara skadefri så tror jag på tre riktig, riktigt, bra år – minst. Jag kommer att göra allt för det och det var självklart för mig att få spela dom tre åren här. Sedan får vi se hur kroppen känner sig men jag är långt ifrån klar.

FAB9472

(Johan Löfstedt tillsammans med övriga guldspelare i Villa Lidköpings herrlag)

”Löken” har varit en viktig pusselbit i Villa Lidköpings långsiktiga lagbygge. En spelare som tillfört mängder med rutin, makalösa spetskvalitéer och framför allt glädje. Johan berättar om sina bilder av föreningen:

Klubben har jobbat och jobbar med kontinuitet och långsiktighet med den här truppen. Jag är imponerad av de yngre som bara kommer bli bättre och bättre. Jag tror också att vi äldre kommer kunna bli ännu bättre, vi har ett jättebra lag och med publik på läktarna så kommer vi få extra energi.

Hur mycket kittlas man av tanken att spela inför publik igen?

Något enormt, men man får nog ändå lugna ner förväntningarna lite. Jag hoppas såklart att vi får möta publiken igen till hösten och sedan få gå tillbaka till de normala. Det kommer bli en nytändning i sig, speciellt för de nya som inte fått uppleva det, det är en jäkla krydda.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln