IMG 9176

Officiellt | Magnus Muhrén ansluter till herrlaget

Villa Lidköping får ett kärt återseende kommande säsong – Magnus Muhrén är tillbaka i ledarstaben: ”Det känns lite som att man är hemma”

Han kom till Villa Lidköping inför säsongen 2015/16 och stannade då i två år som assisterande tränare. I klubben blev det en SM-final och ett historiskt Svenska Cupen-guld innan Magnus lämnade för ett huvudansvar i Sandviken. Nu är han alltså tillbaka i klubben.

– Det ska bli jättekul att få vara endel av Villa Lidköping igen. Det känns lite som att man är hemma, även fast man bara var här i två säsonger tidigare, säger Magnus Muhrén.

Efter två säsonger i Villa Lidköping, ledaransvar i Sandviken och AIK så är Magnus nu tillbaka i klubben och kommer alltså kampera ihop med bland annat Johan Sixtensson. En konstellation som klubben verkligen tror på. Senast duon Sixtensson/Muhrén arbetade ihop så startade man ett arbete som förändrade Villas spelsätt – som man nu utvecklat och ska bygga vidare på.

-Vi började en förändring då och den har klubben byggt vidare på. Sedan så ändras ju grundidén lite efter vad man har för spelarmaterial. Nya spelare tillför ju nya egenskaper men grundtänket är där och det känns inspirerande att komma tillbaka och arbeta vidare med det. Jag brinner för att få varje individ att växa.

Vad lockar med att komma tillbaka hit?

– En stor faktor är det intresset som finns här. Det är så inspirerande. Folk i Lidköping bryr sig om bandyn och klubben på ett helt fantastiskt sätt. Visst, pressen blir större men det är ju det vi idrottare vill ha. Ska man jobba med bandy i Sverige finns det inget som slår Villa.

IMG 9181

(Här återförenas Johan Sixtensson och Magnus Muhrén)

Backman slutar: ”Enormt engagemang”

Efter årets guldsäsong så har Tobias Backman valt att avsluta sina uppdrag i Villa Lidköping, och det med en fin meritlista. Två SM-guld, två Svenska Cup-guld och ett World Cup-guld.

-Tobias är en fantastisk vän och tränare. Vi tvekade inte på att ta in honom som tränare när hans rygg la av. Han har ett enormt engagemang och en bestämdhet i vad han vill. Jag är jätteglad att vi fått kampera ihop och jag kommer sakna honom, säger Johan Sixtensson.

Hur ska det bli att återförenas med Magnus?

– Otroligt kul. Vi har haft jättebra kontakt sedan han lämnade Villa Lidköping och vi förstår varandra. Det ska bli jättespännande att se vad vi kan åstadkomma ihop, jag är övertygad om att det kommer bli bra.


(Se när Villa presenterar Magnus Muhrén i #VLBKLIVE)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln