FAB3228

Officiellt | Landets bästa högerbackar blir Villa trogna – Östman och Andreasson förlänger

Sveriges bästa högerbackar fortsätter  – Villa Lidköpings ”22:or” klara för nya säsonger: ”Tillhör världstoppen”

En sak som genomsyrat säsongen på isen är klubbens dubbla innerförsvar – på dam- och herrsidan. Nu står det klart att Villa Lidköping högerbackar, Martin Andreasson och Lisa Östman fortsätter. Martin med tvåårskontrakt och Lisa Östman över nästa säsong. 

– Om vi börjar med Lisa så är det en av dom mest erfarna spelarena i laget och har en viktig roll i att vara lite “lagmamma”. Hon har i år gått ner på backen och gör det lika bra som hon spelat på övriga positioner. Det är en otroligt skridskostark och bolltrygg spelar som är ett hot varje gång hon går iväg. Samtidigt så bidrar hon och skapar energi med sitt fysiska spel, Lisa bidrar väldigt mycket på och vid sidan om planen, säger Jonas “Sparris” Johansson, Villa Lidköpings klubbdirektör och fortsätter:

– När vi pratar Matin så har jag sagt det förut men kan säga det igen. Han går från klarhet till klarhet och är som ett klassiskt årgångvin, han blir bara bättre och bättre. Hela vårt mittförsvar har visat de senaste säsongerna att man tillhör världstoppen och där är Matin en viktig pjäs. Han har utvecklats ytterligare de senaste åren och bidrar med ett stort lugn, men han är även den som kan kicka igång sina medspelare på isen och i omklädningsrummet. Han har en viktig roll i att vara en pådrivare, på isen och utanför. Dessutom är han en föreningslojal kille som alltid ställer upp för klubben, en grym ambassadör.

FAB8066

(Jonas “Sparris” Johansson och Martin Andreasson)

Framgången i Villa Lidköpings försvar blev enorm den här säsongen. En viktig spelpjäs var Lisa Östman som med sin rutin och erfarenhet verkligen spelade ut hela sitt register. Lika vass som hon var i försvarsspelet så bidrog hon till det offensiva spelet och blev ett otroligt störningsmoment för motståndarna.

Nu står det alltså klart att Östman fortsätter i Villa Lidköping även kommande säsong.

– När Villa ville ha kvar mig var det inga tveksamheter, jag trivs otroligt bra i laget och föreningen och ville gärna stanna.

Hur skulle du ranka den här säsongen och arbetet ni gjort senaste åren?

– Säsongen som varit har innehållit otroligt hög nivå och prestation från vår sida. Att lyckas gå igenom en säsong obesegrade är stort och guldet gav såklart blodad tand och sug efter mer. Vi har jobbat med en stomme i de tre åren jag spelat i Villa och denna säsong gav det resultat med spets utifrån. Det blir otroligt viktigt och bra för hela laget att vi får fortsätta jobba ihop oss då det är kollektivet som är vår styrka.

Som vi skrev ovanför så har Lisa, tillsammans med Camilla Andersson, växt fram till två offensiva backar. Något som Lisa vill utveckla ännu mer.

– Jag och Camilla har ”Vickan” (Viktoria Karlsson) som hjälper oss och håller pli på oss. Med henne tillåts vi ta mer offensiva åkningar och där tror jag vi alla tre kompletterar varandra väldigt bra. Sedan är vi aldrig nöjda och strävar alltid efter att bli ännu bättre och det finns mycket att jobba på, vilket är kul för oss ”gamla” rävar.

Nu väntar en försäsongen innan Lisa och hennes guldlag förhoppningsvis får möta publiken i Sparbanken Lidköping Arena till vintern.

– Vi kan alltid bli ännu bättre och nu vill vi visa publiken på plats vad vi kan. Förhoppningsvis öppnas arenorna upp till nästa säsong, vi har saknat våra supportrar.

SOR3025

(Lisa Östman – andra från höger – efter det historiska SM-guldet)

 

Sju blir nio – Andreasson klar för två nya säsonger i Villa Lidköping

Säsongen 2014/15 skrev Martin Andreasson på ett avtal med Villa Lidköping och sedan dess har han vuxit till en publikfavorit och en spelare med ett otroligt engagemang, både på isen och utanför. Han har tillsammans med Ludvig Johansson och Martin Johansson bildat ett mittförsvar som är bäst i Sverige och som synkat otroligt bra.

– I min värld har det bara handlat om Villa och Dynamo Moskva, och Dynamo har inte hört av sig så det var ganska enkelt att det blev Villa Lidköping, säger Martin med ett leende och fortsätter:

– Sedan så kan man ju inte säga något annat om att Villa är den ledande klubben i Sverige, så man är stolt över att Villa vill att jag ska fortsätta och att man ska få fortsätta spela här.

Martin Andreasson kom till Villa Lidköping från GAIS och hade vid den tidpunkten inte spelat slutspel. Idag, sju säsonger senare, har han varit med och spelat fyra finaler på sju år och vunnit två SM-guld.

– Fyra finaler på sju år är ganska mycket i bandy och det är jag stolt över.

Hur ser du på säsongen som var – det känns som att du bara blir bättre och bättre?

– Den sista säsongen har varit riktigt bra. Visst det har varit rätt rörigt och jag har fått spela med tre olika halvor under säsongen men vi alla har löst det helt fantastiskt. Sedan så har vi ett innerförsvar som känner varandra utan och innan. Vi kompletterar varandra jättebra.

Kan man sätta finger på varför ni är så bra ihop?

Jag ”Ludde” (Ludvig Johansson) och Martin (Martin Johansson) har spelat ihop under många år nu. Dels är vi tre ganska bra individuellt, sedan har vi lite olika egenskaper som kompletterar varandra bra. Sedan så är kontinuiteten viktig, får man spela mycket ihop så blir det bra i slutändan. Man ser verkligen fram emot att fortsätta med det här försvaret – och hela laget. Det man hoppas lite extra på nu är att vi får lite extra kontinuitet på högersidan.

Publikfavoriten saknar publiken men passar på att hylla supportrarna som har bidragit från ”hemmaplan”.  

Man ser fram emot och hoppas på publik nu, men jag vill ändå credda supportrarna, fast att det har varit tomt. Man känner av att många bryr sig ändå och det har känts som en viktig säsong trots allt runt omkring – titta vara på Blåhjärtat, det har speglat våra fantastiska supportrar.

FAB3674

(Sveriges bästa innerförsvar rusar mot en AIK-hörna i SM-finalen)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se