FAB9399

Officiellt | Succéduo fortsätter i Villa Lidköping Ström och Härndahl förlänger

Ung succéduo fortsätter i Villa Lidköping  – Ström och Härndahl vill vinna fler guld: ”Mest kompletta bandyspelaren i världen”

Mästarna fortsätter att bygga sina dubbla seniorlag inför kommande säsong och nu har två viktiga framtidsnamn valt att spela vidare i Villa Lidköping. Klart är det att Tilda Ström och Alexander Härndahl spelar i Villa Lidköping kommande säsong.

Villa Lidköpings klubbdirektör Jonas “Sparris” Johansson som förlängningarna:

Det blir nästan svårt att sätta ord på denna fantastiska ungdom som det är. Det är en spelare som inte ens fyllt 19 och känns helt komplett redan nu. Fortsätter utvecklingen på henne som de gjort de senaste säsongerna så är det nästan som att man funderar om damelitserien är slutdestinationen för henne. Hur ska man ta en sådan otrolig talang vidare.. Vi är stolta att hon kommer från egna led och hela vägen från bandyskolan och är, om inte världens bästa nu, så kommer hon vara det. Jag håller henne som den mest kompletta bandyspelare i världen, säger Jonas och väver över på Alexander:

Härndahl har gjort en och halv säsong i herrlaget och är en spelare som kommer från egna led och har gått från klarhet till klarhet under säsongen. Visat att han har stort spel i sig redan nu och utvecklas för varje dag som går. Han vågar ta ansvar på isen och vågar ta för sig både spelmässigt och i sin roll. Det är en skön lirare att ha i ett omklädningsrum. En av våra två nya stjärnor på Villahimlen.

Tilda Ström är en av världens bästa bandyspelare och förutom att hon vann skytteligan i Elitserien så var hon av guldhjältarna i damlaget den här säsongen. Och hon kommer utan tvekan att vinna flera guld i sin karriär.

– Säsongen har vart fantastisk och guldet har gett stor mersmak. Vi har njutit mycket av det här men nu är vi hungrigare än någonsin efter att få kämpa om nya titlar.

Hur viktigt är det att ni får behålla stommen i laget för att kunna vinna mer?

– Att vi får behålla stommen i laget är ju såklart viktigt. Vi har byggt långsiktigt och med stor kontinuitet vilket nu har börjat ge frukt så det känns jättebra att vi kan bygga vidare ytterligare på det, säger Tilda och fortsätter:

– Vi har byggt fram ett spel som vi känt oss trygga med under säsongen som varit och det gäller för oss att fortsätta utveckla det spelet ytterligare nästa år. Det ska bli spännande och inspirerande att få bygga vidare på det och att vi förhoppningsvis kan vi lyfta det ett steg till.

Vad kan toppa den säsongen ni haft nu?

– Att få vinna guld med publik på läktarna, det skulle vara mäktigt.

FAB9399

(Tilda Ström och Annie Berner med pokalen efter SM-guldet i mars)

Succéspelaren fortsätter – Härndahl blir kvar i moderklubben

Född 2002 och nedstängd juniorserie. Då tog Härndahl chansen i seniorlaget och har imponerat stort hela säsongen. Den aviga, skridskoskickliga och hårt arbetande mittfältaren har gjort sig förtjänt av sin stora dos av speltid och utvecklats enormt under säsongen.

Nu fortsätter Villa Lidköping och Alexander Härndahl tillsammans i minst två säsonger till.

– Tycker att jag haft en bra utveckling denna säsong där jag har fått mer speltid än vad jag förväntade mig innan säsongen. Jag har lärt mig extremt mycket under det första året med herrlaget och det har varit jättekul.

Vad tror du att din fina utveckling beror på?

– Att träna och spela med alla de stjärnor vi har i laget varje dag tror jag utvecklar mig väldigt mycket och är det som gör att jag kan ta nästa kliv.

Alexander ser fram emot att dra igång en ny försäsong, träna hårt och vill vinna fler guld med Villa Lidköping.

– För att fortsätta utvecklas tror jag det handlar om att fortsätta träna hårt och ta vara på chansen som man får. Det känns skönt att kontraktet är klart och jag ser fram emot två nya säsonger där vi går för nya guld.

FAB9480

(Alexander Härndahl och Alexander Karlgren höjer pokalen efter SM-guldet)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se