IMG 9574

Kalle Öberg är herrtruppens nya fystränare och nu är han igång

Från Frölunda till Villa Lidköping  – möt klubbens nya fystränare ”Alltid varit proffsigt”

Han startade bandykarriären i Nässjö för att sedan avsluta den i IFK Kungälv. Idag är han fystränare på heltid och efter ett helhetsansvar för Frölundas ungdomssektion så är det dags att ansvara för Villa Lidköpings herrtrupp.

– Man har väntat på det här länge och det är skönt att komma igång och att få tillbringa vardagen i en härlig atmosfär. Det har alltid varit proffsigt här i Lidköping när man spelat och det första mötet med Johan (Sixtensson) var samma, det är exakt en sådan miljö man vill jobba i, säger Kalle Öberg som alltså är herrlagets nya fystränare.

Hur har ni börjat försäsongsträningen?

– Först blev det tester där vi testade ben, bål och överkropp, efter det blev det ett uthållighetstest för att se hur bra varje spelare är på att kontrollera mjölsyreproduktionen. Att man kan göra samma jobbiga auktion flera gånger i rad. Ut efter testarna och samtal med varje spelare så har vi sedan gjort individuella träningsscheman.

Alla fystränare har ju egna träningsfilosofier – hur skulle du beskriva din?

– Jag försöker se till varje individ, titta på vad varje spelare har för kvalitéer, vad de kan förbättra och vad de vill förbättra och det gör vi med att testa alla spelare först. Sedan arbetar jag med rörelsemönster som liknar bandy och tittar på vad de behöver och vad de vill ha.

Kalle som till vardags bor i Göteborg tvekade aldrig på att ta chansen som fystränare när han fick den – här utvecklar han:

-Först och främst är det jättekul att jag fick frågan..

Varför tror du att det blev just du som fick den?

– Jag tror det handlar om ganska många olika saker men bland annat att jag har en bandybakgrund, sedan så växer, inte heller fystränare med ett bra CW, på träd. När jag väl fick frågan var det inget svårt att tacka ja och jag känner mig motviderad.

 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln