sofia

Damlaget sugna på att vinna mer – det märker Johan Lindblom på fysträningen

Lindblom imponeras av säsongsstarten  – ingen indikation på mättnad: ”Sjukt imponerad”

Villa Lidköping blev i mars svenska mästare på damsidan för första gången i klubbens historia. Nu är guldtruppen igång med försäsongsträningen och det verkar vara ett hungrigt gäng som har startat en ny säsong.

– Först och främst är jag sjukt imponerad över hur tjejerna har startat fysträningen. Man kan tro att det ska finns en viss mättnad efter den makalösa säsongen som vi hade men det finns ingen mättnad alls. Det ser väldigt bra ut redan nu, säger Johan Lindblom ansvarar för fysträningen.

Hur har ni startat den första träningsperioden?

– Vi samarbetar bland annat med Kroppslabbet där vi kör crossfit och även med STC där det blir spinningpass. Vi lägger också upp ett schema som går i åttaveckors cyklar där alla jobbar både med styrka och kondition.

Johan passar även på att hylla de som tränar på distans, Lisa Östman, Matilda Svenler, Pernilla Elardt, Annie Berner, Moa- och Ida Friman samt Sara Svensson.

– Alla är duktiga på att sköta sin egenträning, de vet vad de ska göra och alla är professionella men vi finns alltid där och stöttar. Vi jobbar tillsammans så att alla spelare kommer förberedda efter sommaren.

Under sommaren – då antar jag att det är egenträning för hela truppen?

– Ja men precis och det är även individanpassat. En del av de äldre spelarna kanske är längre fram i hur mycket de tål och hur explosivt de kan köra. Då kommer man ligga på en högre belastning. Medan de yngre bygger mer grundstryka.

Med en målbild att försvara ett SM-guld kommer även hårda och rätta förberedelser. Johan berättar att laget valt att spetsa till träningen en aning – han utvecklar:

-Jo, vi har valt att spetsa träningen. Vi jobbar hårdare med styrkan och mer med explosiviteten än tidigare. Vi kommer sedan att addera ännu mer power i träningen efter sommaren. Så nu jobbar vi för att lägga en bra styrka så att kropparna ska orka med det i augusti.

viktoria

Villa Lidköpings damtrupp 2021/2022:

Kontrakterade spelare: Ida Friman, Sanna Gustafsson, Agnes Ögren, Julia Wallgren, Annie Berner, Tilda Ström, Pernilla Elardt, Lisa Östman, Malin Kall, Sofia Eriksson, Sofie Millqvist , Moa Friman, Viktoria Karlsson, Wilma Wachenfeldt, Matilda Svenler, Sara Svensson (skadad), Frida Wiklund.

Ej kontrakt: Camilla Andersson


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se