FAB8546

Glädjebeskedet – Villa Lidköping får återförenas med sin publik

På tisdagseftermiddagen kom glädjebeskedet som betyder en bandysäsong med fulla läktare – nu vill Villa Lidköping satsa på en rekordförsäljning: “Nu ska vi sätta ett arrangemang i världsklass”

Två lag som vann SM-guld i våras. Ett lag som gjorde det för första gången, men som inte fick den hyllningen som man förtjänade. Med dagens publikbesked kan nu äntligen klubbens supportrar få hylla sina mästarlag i Sparbanken Lidköping Arena.

Regeringen och folkhälsomyndigheten kom under tisdagen med beskedet att den 29 september kliver man, planenligt, in i det fjärde steget av sin plan för avveckling av restriktioner. Det betyder att publiktaket för allmänna sammankomster slopas och idrottssverige kan arrangera arrangemang med fulla läktare.

Klubbdirektören om dagens besked och vad som komma skall:

– Vad ska man säga, det är ju magiskt och kul. Som vi har väntat på den här stunden, det går inte riktigt sätta ord på det. Det här ger oss en enorm energi och tjänstemän, spelare, ledare och alla i verksamheten ser verkligen fram emot att få ta emot supportarna i arenan igen. Det känns som att vi börjar på en ny kula nu, vi har massvis med idéer som vi har fått lägga på is som vi nu ska sätta en plan för. Det är avtackningar i form av spelare och ledare som har slutat. Det är ett damlag som för första gången i klubbens historia vann SM-guld och ett herrlag som säkrade det andra guldet på herrsidan. Allt det här ska paketeras ihop och vi ska sätta ett arrangemang i världsklass, säger en heltaggad Jonas “Sparris” Johansson.

Siktar mot säsongskortsrekordet 

I skrivande stund har över 1350 personer säkrat sina platser i Sparbanken Lidköping Arena. Alla med en förhoppning att få se lite bandy under vintern. Nu kan vi alltså garantera alla en plats på läktaren och med det sagt så siktar Villa Lidköping på att slå rekordet från säsongen 2018/2019 – med över 2100 säsongskort. 

– Det här beskedet betyder så mycket. Dels att vi som arrangör till Svenska Cupen (1-3 oktober) kan välkomna full publikkapacitet, vi kan vidare tillgodose alla våra nuvarande- och kommande säsongskortsinnehavare med sina platser och tillgången till samtliga serie- och slutspelsmatcher. Det här är en fantastisk dag, nu kan vi arbeta för att fylla vår hemmaplan och bland annat hylla våra dubbla mästarlag. Nu ska vi sikta på över 2100 säsongskort och då även sätta ett nytt säsongskortsrekord, säger Rasmus Abrahamsson, ansvarig för sociala medier och webb.

BANNER MALL 1


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se