813ca39d 140a 494b 9e27 c91e6a2b6f16

Melodifestivalen till Lidköping – Villa Lidköping arrangerar utematcher på nytt

Lidköping har återigen blivit utsedd till arrangörsstad av Melodifestivalen och det under ett eventuellt kvartsfinalspel – Senast det begav sig var år 2019

Hur påverkar då detta Villa Lidköping? Jonas Johansson är Villa Lidköpings klubbdirektör och ger oss här en bild av kommande utmaningar.

Till att börja med vill vi ju såklart gratulera Lidköpings kommun och Skaraborgarna som nu får möjlighet att ta del av ett av Sveriges största musikarrangemang, säger Jonas och fortsätter:

Sedan är det klart att vi har en utmaning framför oss då perioden för arrangemanget sammanfaller med kvartsfinalspelet för herrar samtidigt som det är slutspurten av seriespelet för våra damer i elitserien samt för våra junior och ungdomslag.

Såväl spelare som vår publik är bortskämda med de bästa av förutsättningar vad det gäller både väder som isförhållanden och faciliteter i vår fantastiska Sparbanken Lidköping Arena, men vår erfarenhet av då det senast det begav sig är att vi bemästrar spel och kvalifikationer även gällande spel på Isstadion i Lidköping och inramningen med vår publik då var fantastisk!

Lidköpings kommun och deras representanter har också varit väldigt positivt inställda att finnas behjälpliga med att vi skall ställa om Isstadion till en arena som gör att upplevelsen och inramningen skall bli så bra som möjligt för både utövare, funktionärer och arenagäster under denna period vilket såklart känns positivt.

Med tanke på att det också pågår en planering för att göra om klassiska Isstadion till en kombinerad arena för bandy och fotboll under namnet ”Ågårdsvallen” gör att detta kan bli ett fint tillfälle för alla att vara med och hylla och kanske få gå sina sista matcher på Isstadion i dess nuvarande tappning, en sorts avskedsföreställning kanske funderar Jonas.

Rogher Selmosson, ordförande i Villa Lidköping BK och Villa Restaurang AB, konstaterar att föreningens  dotterbolag, som till 100% äger och sköter driften av verksamheten i 1934 Restaurang och Konferense, kommer från ett år med pandemi och har under denna period inte haft några stora event eller matcharrangemang vilket medfört att dem haft och har en rejält ansträngd ekonomi. De får nu chansen att åter visa upp sig med såväl matcharrangemang som leveranser av mat och dryck i samband med melodifestivalen vilket är otroligt viktigt för att ge den verksamheten framtidstro.

-Avslutningsvis vill vi också bara förtydliga att vi har ett avtal mellan Villa Lidköping och Lidköpings kommun som är undertecknat av båda parter där det tydligt framgår att flytt för utomhusspel skall vara möjligt vid denna typ av arrangemang, säger Rogher. 

Johan Sixtensson, huvudtränare i Villa Lidköping om beskedet:

-Vi har bra känslor med oss efter den senaste kvartsfinalserien där vi avgjorde på Isstadion mot Motala och senare den säsongen också blev Svenska Mästare för första gången. Självfallet vill vi alltid spela i vår hemmaarena när denna finns tillgänglig, men med denna goda framförhållning så kan vi redan nu planera för spel utomhus och kan också ha med detta i eventuella kommande val motståndare för ett slutspel.

-Vi vet att vi kan prestera såväl inomhus som utomhus och vårt fokus skall ligga på vårt spel och våra prestationer, inte vilka arenor vi spelar på under kortare perioder och känner oss trygga i vad vi kan prestera oavsett vad. Det vi inte kan påverka är väderförhållandena men vi får hoppas på vädergudarnas välvilja och det kan ju vara perfekta förhållanden för spel ute i februari också. Sedan hoppas vi på en fin uppslutning och starkt stöd, det brukar ju alltid vara bra tryck och gung på läktaren vid våra utematcher historiskt avslutar Johan.

FAB0206

Senast Villa Lidköping spelade utomhus var under kvartsfinalserien 2019 – då besegrade herrlaget, IFK Motala, med 12-3


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln