FAB3079

Målexplosion när Villa Lidköping slog Örebro på hemmaplan

Villa Lidköping vann stort mot nykomlingen – Örebro fick en svettig kväll i Lidköping: “Bra kombinationer” 

Att Villa Lidköping skulle gå segrande ur träningsmatchen mot Örebro, det trodde nog de flesta. Men att man skulle göra det med 16-1 var nog inte lika förutsägbart.

– Det var mycket lättare kroppar idag. Vi har haft en väldigt tung period, rent träningsmässigt och det tycker jag man såg under de första två träningsmatcherna. Idag var vi som sagt lättare och det speglade sig i vår prestation, säger Anton Johansson som fick vakta målet från början till slut. 

Det skulle bara dröja två minuter innan Felix Pherson gjorde sitt första, utav tre mål, den här kvällen. Det skulle också bli startskottet på ett målfyrverkeri som vi sällan skådar.

Efter kvarten hade Villa Lidköping 6-0 på Örebro och femton minuter senare så stod det 9-0 och innan halvleken var färdigspelade så var det en betryggande hemmaledning med 11-0.

Det var ett blåvitt lag med energi, spelglädje och kreativitet mot ett naivt Örebro som hade svårt att hitta någon struktur i sitt spel. Christoffer Edlund och Joel Broberg gjorde sina första hattricks för säsongen i den första halvleken. Felix Pherson och Johan Löfstedt var på spelhumör och stod för totalt åtta poäng under de 11 målen som laget mäktade med.

I den andra halvleken skulle det dröja lite längre innan ett hemmamål kom till. Det var Örebro som tätade till lite i defensiven och som kunde göra halvlekens första mål. 11-1 genom Sebastian Eriksson på en hörna innan det var dags för Villa Lidköping att starta igång målproduktionen igen.

Felix Pherson, Christoffer Edlund och Alexander Karlgren gjorde varsina mål inom loppet av sex minuter och tvingade Örebro till en timeout. Det var dock Villa som stod för matchens två sista mål i form av mål nummer fyra av Felix Pherson och Joel Broberg.

Matchen den slutade 16-1 (11-0) och noterbart är mål- och poängproduktionen av Joel Broberg, Felix Pherson, Christoffer Edlund och Johan Löfstedt:

  • Joel Broberg 4+2 (6p)
  • Felix Pherson 4-3 (7p)
  • Christoffer Edlund 4 (4p)
  • Johan Löfstedt 1-6 (7p)

Anton Johansson stod för en bra insats mellan stolparna och stod för ett par fina räddningar under hans första match från start. 

-Det känns väldigt bra, det var ett tag sedan jag stod en hel match så det var kul att få en hel match och jag är nöjd med min insats. En sån här match blir också lite speciellt när det kan dröja ett bra tag mellan deras målchanser. Det gäller att man är påkopplad hela tiden, från första till sista minuten, säger Anton Johansson efter matchen.

Matchfakta (Villa Lidköping – Örebro SK)

1-0 Felix Pherson (Johan Löfstedt) 3
2-0 Christoffer Edlund 4
3-0 Johan Löfstdt (Felix Pherson) 6
4-0 Christoffer Edlund (Felix Pherson) 9
5-0 Tim Persson (Joel Broberg) 12
6-0 Joel Broberg (Felix Pherson) 14
7-0 Erik Säfström (Tim Persson) 21
8-0 Felix Pherson (Johan Löfstedt) 24
9-0 Christoffer Edlund (Alexander Härndahl) 32
10-0 Joel Broberg (Johan Löfstedt) 38
11-0 Joel Broberg (Johan Löfstedt)
—–HALVTID—
11-1 Sebastian Eriksson (Martin Flodström) 51
12-1 Felix Pherson (Johan Löfstedt) 65
13-1 Christoffer Edlund (Johan Löfstedt) 66
14-1 Alexander Karlgren (Joel Brobeg) 71
15-1 Felix Pherson 80 hörna
16-1 Joel Broberg 82

Hörnor:

Villa Lidköping: 9
Örebro SK: 7

Utvisningar:

Villa Lidköping: 1×10
Örebro SK: 0x10

Publik: 482

Så spelar Villa Lidköping:

Anton Johansson (MV)
Felix Pherson – Martin Andreasson – Martin Johansson – Ludvig Johansson – Erik Säfström
Joel Broberg – Petter Björling
Alexander Härndahl – Christoffer Edlund – Johan Löfstedt

Avbytare: Karl Tagesson (J),Melker Broberg (J), Tim Persson, Jesper Thimfors (rmv)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se