FAB2928

Villa Lidköping tog sin fjärde raka seger mot Vetlanda

Villa Lidköping trummar på under försäsongen – seger nummer fyra på raken är ett faktum efter 7-0 mot Vetlanda: “Vi gör en bra och stabil match”

4-0 i paus blev 7-0 efter fulltid och Villa Lidköping kan bocka av match nummer fyra under den här försäsongen – samtliga har slutat med seger.

-Vi är nöjda efter matchen, vi gör en bra och stabil match, säger Alexander Härndahl som gjorde två mål i matchen mot Vetlanda.

Villa Lidköping skulle starta igång målskyttet via just Alexander Härndahl och på vilket sätt han gjorde det. Martin Karlsson satte en kort passning i djupet till Alexander som frontade flera gulsvarta spelare, lurade bort samtliga och satte ett distinkt skott bakom Christian Boman i Vetlandamålet.

Det var också Alexander som gjorde matchens andra mål – den här gången med assisthjälp av Joel Broberg.

– Det är alltid skönt att få göra mål, men det viktigaste är att vi vinner. Vi kontrollerar den här matchen och håller nollan, det är bra, säger Härndahl.

Den första halvleken slutade 4-0 till Villa Lidköping efter mål av Tim Persson och Petter Björling. I den andra halvleken så skulle 5-0 komma ganska snabbt, det skulle dock dröja innan vi fick några ytterligare mål i Sparbanken Lidköping Arena.

Johan Sixtensson tog en timeout efter 75 minuter och efter det så var det dags för Christoffer Edlund att kliva fram, två gånger om. Först satte han 6-0 på passning av Alexander Karlgren och sedan 7-0 på straff. Noterbart är Christoffers tre träffar i virket under kvällen. Två i ribban och en i stolpen.

-Vi är lättare i kroppen i och med att vi kör lite lättare träning. Man var rätt nedtränad i början och nu känns det som att det har vänt, det ser man även ute på isen. Nu ska vi åka och möta två topplag, en rolig utmaning som vi ser fram emot, säger Alexander.

Alexander pratar förståss om mötena med AIK Bandy och Västerås SK som spelas nästa helg i Gubbängen. På lördagen möter man AIK och på söndagen är det dags för Västerås SK.

BANNER MALL SVUP

Matchfakta (Villa Lidköping – Vetlanda BK)

1-0 Alexander Härndahl (Martin Karlsson) 9
2-0 Alexander Härndahl (Joel Broberg) 25
3-0 Tim Persson 37
4-0 Petter Björling (Erik Säfström) 41
—–HALVTID—
5-0 Martin Johansson (Felix Pherson) 52
6-0 Christoffer Edlund (Alexander Karlgren) 81
7-0 Christoffer Edlund (straff) 82

Hörnor:

Villa Lidköping: 17
Vetlanda: 6

Utvisningar:

Villa Lidköping: 1×10
Vetlanda: 0x10

Publik: 432

Så spelar Villa Lidköping:

Jesper Thimfors
Felix Pherson – Martin Andreasson – Martin Johansson – Ludvig Johansson – Erik Säfström
Joel Broberg – Petter Björling
Tim Persson – Christoffer Edlund – Johan Löfstedt

Avbytare: Martin Karlsson, Alexander Härndahl, Alexander Karlgren, Anton Johansson (rmv).


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se