FAB3962

Villa Lidköping tog tredje raka segern och vann gruppspelet – nu väntar semifinal

Villa Lidköping vann gruppfinalen mot Edsbyn och är klart för semifinal i Svenska Cupen: ”Vi kommer till semifinalen med en bra känsla”

1-o i paus blev 3-1 till Villa Lidköping och nu kan man bocka av gruppspelet och skriva in sex poäng. 5-0 mot Vetlanda, 6-2 mot Västerås och 3-1 mot Edsbyn.

– Vi gör ett bra gruppspel och vi kommer till semifinalen medd en bra känsla, säger Melker Broberg som i matchen mot Edsbyn gjorde sitt första seniormål.

Villa Lidköping öppnade matchen med att sätta 1-0 redan efter sex minuter och det skulle bli halvlekens enda mål. Petter Björling hittade Christoffer Edlund i djupet och i favoritvinkel kunde Christoffer göra sitt första utav två mål den här dagen.

I den andra halvleken så skulle det dröja 13 minuter innan det var dags för matchens andra mål. Joel Broberg tog den ”svåra” vägen i straffområdet och fixade en straff som Christoffer Edlund förvaltade.

Sex minuter senare var det dags för Melker Broberg att, inför hemmapubliken, får göra sitt första seniormål i Villadressen. Det var ett fint Villaanfall som avslutades med att Felix Pherson hittade fram till Melker Broberg som i sin tur kunde lura bort målvakten och sätta 3-0.

– Det är alltid härligt att få göra mål och Felix slår en jättefinpassning som jag bara kan ta med mig och peta in, säger Melker. 

Matchen den slutade 3-1 efter ett reduceringsmål av Mattias Hammarström och Villa Lidköping får ladda inför den tidigare semifinalen, på söndagen mot AIK eller Sandviken (09.00).

Matchfakta (Villa Lidköping – Edsbyns IF)

1-0 Christoffer Edlund (Petter Björling) 6
—–HALVTID—
2-0 Christoffer Edlund (straff) 43
3-0 Melker Broberg (Felix Pherson) 50
3-1 Mattias Hammarström 55

Hörnor:

Villa Lidköping: 6
Edsbyns IF: 7

Utvisningar:

Villa Lidköping: 0x6
Edsbyns IF: 0x6

Matchens lirare:

Så spelar Villa Lidköping:

Anton Johansson (mv)
Felix Pherson – Martin Andreasson – Martin Johansson – Ludvig Johansson – Erik Säfström
Joel Broberg – Martin Karlsson
Alexander Härndahl – Christoffer Edlund – Johan Löfstedt

Avbytare: Tim Persson, Melker Broberg (J), Alexander Karlgren, Jesper Thimfors (rmv).


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln