IMG 3392

Damlaget vände och vann finalen i Svenska Cupen – för andra året i rad

Villa Lidköping tog sin andra raka Svenska Cuptitel efter en dramatisk tillställning mot Västerås – seger med 4-3 efter Matilda Svenlers avgörande: ”Jag är superstolt”

0-2 underläge blev tillslut 4-3 till Villa Lidköping och nu är man mästarinnor igen för andra gången i rad när det kommer till Svenska Cupsammanhang.

Det blev en match som bjöd på det mesta. Två oerhört bra bandylag som verkligen gav allt där ute på isen. Det var Västerås som öppnade bäst och skaffade sig en ledning med 0-2 innan Villa Lidköping kom in i matchen och kunde sakta med säkert börja vrida runt matchen.

Sanna Gustafsson reducerade till 1-2 på en straff och i en halvlek som hade flertalet bra målchanser så var det Västerås som gick till pausvilan med en uddamålsledning.

-Det var en tuff start. Vi visste inte riktigt hur de skulle agera, gå upp eller backa hem. De får en bra start och det är inte första gången Västerås trycker på. Efter 0-2 så tar vi tag i taktpinnen och visar bra lagmoral, säger guldcoachen, Andreas Ingemarsson.

I den andra halvleken fick Villa Lidköping en drömstart. Tilda Ström var på målhumör, stod för dubbla mål på bara någon minut och tvingade Västerås till en timeout.

– Vi startar ju den andra halvleken med ett anfall som är precis så som vi vill spela bandy, säger Ingemarsson.

Efter timeouten skulle det bara dröja fem minuter innan kvitteringen kom genom Galina Mikhailova, ett mål som inte verkade stressa upp Villa Lidköping som välförtjänt kunde avgöra matchen med 12 minuter kvar att spela. Tilda Ström stod för förarbetet och Matilda Svenler förvältade passningen och skickade upp en raket i krysset.

-Det är en så jäkla skön vändning, det här är ett kvitto på att det vi gör och tror på är rätt. Vi vill så för en positiv bandyn. Västerås bjuder upp till en riktigt bra match och det är dessa matcherna som är absolut skönast att vinna, när det är så jämt.

Matchen slutade 4-3 och Villa är mästare för andra året i rad. Likt både herrlaget och P19.

(Matchfakta – Villa Lidköping – Västerås SK)

0-1 Galina Mikhailova (Julia Norrman) 3
0-2  Linda Lohiniva (Julia Norrman) 11
1-2 Sanna Gustafsson straff 34
—–HALVTID—
2-2 Tilda Ström (Ida Friman) 45
3-2 Tilda Störm 49
3-3  Galina Mikhailova
4-3 Matila Svenler

Hörnor:

Villa Lidköping:
Västerås SK

Utvisningar:

Villa Lidköping:
Västerås SK

Villa Lidköping:

Pernilla Elardt Östh
Sanna Gustafsson – Lisa Östman – Viktoria Karlsson – Frida Wiklund – Malin Kall
Ida Friman – Agnes Ögren – Moa Friman
Matilda Svenler – Tilda Ström

Avbytare: Wilma Wachenfeldt, Julia Wallgren, Sofia Eriksson, Annie Berner och Sofie Millqvist (rmv)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln