IMG 3396

Svenska Cupen | P19 cupmästare för tredje året i rad – Villatrippeln är ett faktum

P19 cupmästare för tredje året i rad  – Villatrippeln är återigen ett faktum: ”Tror att alla ungdomar i föreningen känner sig sedda”

I söndags försvarade Villa Lidköpings P19 sitt Svenska Cupguld, en turnering man nu vunnit tre år i rad. Lägg till då att dam- och herr har vunnit turneringen – två år i rad och att klubben nu stolt kan se sig som trippelmästare, två år i rad.

– Det här var en grym helg där vi fick spänna musklerna ordentligt, säger Pär Fahlén, huvudtränare i P19.

Vi tar det från början. Villa Lidköping startade finalspelet mot Edsbyn, en match som enligt Pär blev onödigt spännande. Matchen gick hela vägen till förlängning där blev Gustav Nygren stor semifinalhjälte.

– Matchen mot Edsbyn kontrollerar vi i 65 minuter, sen kom allvaret och slog till ordentligt hos grabbarna kändes det som. Vi går ner oss 10-15 % och Edsbyn höjer sig 10-15% och då går det snabbt i bandy. Som tur var så lyckades vi kvittera sent och sen avgöra i sudden. Sett över hela matchen så tycker jag att vi är det bättre laget och det blev alldeles för spännande i slutet.

Förutom att Nygren (Gustav) avgjorde så stod han för tre mål, det gjorde även Amadeus Karlgren och herrlagets Karl Tagesson stod för två mål och två assist.

I finalen väntade, som så många gånger förut, Vetlanda BK – som hade tagit sig till finalen genom att slå Sirius, också efter förlängningsdramatik.

Pär ger oss sin bild av finalmatchen – som också skulle leda till ett nytt guld:

– Mot Vetlanda så hade vi bestämt oss för att det är 90 minuter bandymatch som ska spelas, oavsett vad som händer. Den genomför vi som vi vill och vi känns trygga som lag rakt igenom hela matchen. Vi står för många bra saker defensivt och det bjöds på många fina mål. Grabbarna ska en stor eloge för dessa två matcher.

Finalen blev en mycket mer tryggare historia och Villa Lidköping kunde vinna med hela 9-2 (3-1). Matchen hade hela sex guldmålskyttar i form av, Isaac Jacobsen, Gustav Nygren, Alfred Wallroth, Amadeus Karlgren (2), Melker Broberg (2) och Olle Andersson (2).

per fahlen 1 1200x650 1

(Här blir Pär Fahlén klar som tränare för P17, i april förra året. Idag har han huvudansvaret för P19 i jakten på att försvara SM-guldet)

Vad tar ni med er från helgen?

– Vi tar med oss att nu vet vi vart vi står någonstans jämfört med övriga juniorsverige och att vi från och med nu är dom som är jagade. Vi vet att det är tidigt på säsongen men det är ett jättebra kvitto på att vi har ett starkt lag och att vi är en bred trupp, vi har gjort många saker rätt fram till nu.

Helgens titel var föreningens tredje på bara två veckor. Herrlaget vann Svenska Cupen efter finalseger mot Edsbyn, damerna försvarade sitt guld mot Västerås och juniorlaget såg till att säkra trippeln – för andra året i rad. Något som aldrig har hänt i klubbens historia.

TV: guldbilder från herrlagets Svenska Cupguld >>
TV: guldbilder från damlagets Svenska Cupguld >>

För P19 var det tredje året i följd som man vinner Svenska Cupen och lägg då till att man är regerande SM-mästare. Pär ger oss sin syn på framgångarna:

– Först och främst så tror jag att Villa lyckas bra för att det finns en tydlig spelidé, ledare som brinner för att utbilda ungdomar, en nära kontakt från seniorlagen ner till ungdomslagen. Sedan så finns det några fantastiska ambassadörer i seniorlaget som vandrat vägen genom ungdom, junior- och till senior. Det är något som ungdomarna ser, vilket gör att jag tror att alla ungdomar i föreningen känner sig sedda och själva ser att man vill vandra samma väg som dom har gjort.

Nu väntar ett par veckor med träning innan det är dags för seriepremiär i Juniorelitserien, den 7 november 13.30 i Sparbanken Lidköping Arena.

 

Helgens målskyttar:

Amadeus Karlgren 5.
Gustav Nygren 4.
Olle Andersson 3.
Karl Tagesson 2.
Melker Broberg 2.
Isaac Jacobsen.
Alfred Wallroth.

Intern poängliga:

Amadeus Karlgren 7.
Gustav Nygren 5.
Karl Tagesson 5.
Olle Andersson 4.
Melker Broberg 3.
Jacob Ögren 2.
Tage Wallmar 2.
Isaac Jacobsen.
Alfred Wallroth.
Alvin Lundberg.

Matchrapport semifinal (Edsbyn – Villa Lidköping) >>
Matchrapport final (Vetlanda – Villa Lidköping) >>


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln