kvinno enne

Villa Lidköping ställer sig bakom kampanjen ”Enough Is Enough”

Idag är en historisk dag när en hel stad tar ställning och ställer sig bakom kampanjen ”Enough Is Enough”

Brandmän, politiker, lokalvårdare, skolungdomar, bandyspelare, chefer och snickare. I vajande flagg-stänger och på stadiga skärmar. Oavsett var du vänder blicken, möts du av Lidköpings gul/svarta budskap ENOUGH IS ENOUGH.

Att staden väljer att ta ställningen just idag, den 25 november, på internationella dagen mot våld mot kvinnor, är ingen slump. Siktet är inställt på att kampanjen sprids såväl nationellt som internationellt och att fler städer blir inspirerade att följa efter kommande år.

Sverige är ett av världens minst ojämställda länder. Ändå är mäns våld mot kvinnor ett av våra största samhällsproblem. Var tredje vecka dödas en kvinna av en man. 2020 anmäldes 39 200 misshandelsbrott och 8 690 våldtäkter mot kvinnor och flickor. Det är mer än en våldtäkt i timmen, dygnet runt, året om och då vet vi att mörkertalet är oerhört stort. Längst ner i våldspyramiden finns nedvärderande språk gentemot kvinnor, sexistiska skämt och dåliga värderingar. Längst upp finns mord.

ENOUGH IS ENOUGH har arbetats fram ideellt av Villa Lidköpings samarbetspartner – Dotter & Döse. Bakom initiativet står kommunen, näringsliv och föreningsliv. Allt överskott går oavkortat till Kvinnojouren Linnéan i Lidköping, som också är kvällens matchvärd till #Föreningsmatchen mellan Villa Lidköping och Rättvik (19.00).

kvinnojouyren

Köp din matchbiljett till våra kvällens match här >>

Varmt välkommen.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln