FAB0460

Så var Svenska Cupen 2023 för P17 & P19

P17 och P19 är redo för seriespelet – så var Svenska Cupen 2023

Försäsongen börjar lida mot sitt slut för Villa Lidköping P17 och P19 som för en vecka sedan avslutade Svenska Cupen.

P19 föll i semifinalen mot Sandviken (efter straffar) och föll sedan i bronsmatchen mot Tellus med 6–7.

Målskyttar: Alfred Malm 4, Alfons Altersved 3, Gustaf Nilsson 2, Alwin Andersson 2, Ville Thornberg.

P17 vann tre matcher och förlorade en i Stinsen Arena. Segrar mot Vänersborg (8-0), Nässjö (4-3), Åby/Tjureda (4-3) och förlust mot Vetlanda (3-4).

Målskyttar: Sebastian Mölsted 5, Alfons Altersved 4, Wilmer Fritz 3, Hjalmar Rydstedt 2, Alwin Andersson 2, Gustav Nordström, Karl Larsson, Wille Eriksson.

Vi har plockat in lite tankar från de båda ledarstaben.

P19 – Pär Fahlén om Svenska Cupen junior:

– I gruppspelet är vi vassa i och åkte förmodligen till Sandviken med alldeles för stor tuppkam. Slutspelet blev inte bra alls, vi möter ett Sandviken som är bra och verkligen krigar på ett sätt som man blir lite avundsjuk på. Vi själva känns tagna av ”allvaret” och ganska små mentalt som grupp i semifinalen. Vi gör saker som ingen känner igen sig i och det gör att vi aldrig får någon riktigt go känsla i den matchen. Försvarsspelet sitter inte som tidigare och det gör också att vi får kriga i uppförsbacke matchen igenom, ändå krigar vi oss till en förlängning men får tyvärr stryk på straffar.

– Summerar man helgen så får vi stryk mot två lag som krigar hårdare än oss som lag och det hoppas vi som ledare är sista gången det händer denna säsong. Men resultaten är helt klart rättvisa.

Vad har du för förväntningar nu på serien?

– Förväntningarna inför säsongen är att vi ska vara jämnare och starkare serien igenom jämfört med tidigare år. Det kommer vara en tuff serie så det gäller att försöka hitta rätt från start. Men det är klart att vi siktar på att vara med i toppen. Innan helgens slutspel så skulle jag säga att vi är några steg före där jag trodde vi skulle vara, men nu efter så har vi fått en del att fundera på så nu är det bara på med blåstället för att hitta tillbaka till den goa känslan vi har haft under hösten. I lagidrott så kommer det alltid komma dippar, i en sådan var vi i helgen men det handlar om att göra den så kort som möjligt. Det här är en grupp som vill otroligt mycket och sitter på en stor kunskap som det ska bli otroligt roligt att jobba med i höst/vinter.

 

P17 – Andreas Nordström om Svenska Cupen:

– Vi är nöjda med hur vi spelade matcherna under Svenska Cupen. Totalt sett en grymt bra insats av samtliga spelare. Vi fick med oss en bra känsla hem igen, det vara många saker som vi gjorde bra. Minst lika värdefullt är den erfarenhet vi fått av vad som kan förbättras. Det är inte nu vi behöver vara som bäst. Det är när serien startar. Då ska lagmaskinen fungera ännu bättre.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln