FAB5590

HERRLAGET | Status kring skador och sjukdomar  

Här hittar du senaste informationen kring skador och sjukdom kring Villa Lidköpings herrtrupp

Under samma vecka drabbades Villa Lidköpings Joel Broberg och Felix Pherson av skador kring knäet. Och för den observante har Peter ”Prinsen” Karlsson saknats den senaste tiden. Här är läget kring herrtruppens skador och sjukdomar.

Båda spelarna var i fredags på röntgen, och svaren på dessa kom efter lunch idag och har granskats av Villa Lidköpings lagläkare Bjarne Paulsson. Glädjande så finns de inga allvarliga skador och inget är trasigt på Joel eller Felix.

– Felix så har det varit en form av våldstrauma mot knäet men det finns inget som är trasigt och egentligen inget som hindrar honom från träning, han var på isen redan idag och kände på knäet. Det är alltså bara en smärta som kan sätta stopp för träning och spel, säger Jonas Johansson, klubbdirektör för Villa Lidköping och fortsätter:

– Joel har fått en stukning av knäet som kan jämföras med stukning av en fotled, yttre ledbandet i knäet som har fått smällen och det innebär en prognos på tre till fyra veckors rehabilitering. Uppföljning kommer ske varje vecka tillsammans med våra läkare och fysio.

Peter ”Prinsen” Karlsson tar en timeout

För den observante så har Peter ”Prinsen” Karlsson saknats vid de senaste två hemmamatcherna. Klubbdirektör Jonas Johansson förtydligar varför:

– Det är på grund av att Peter har en typ av utmattningssymtom där det blivit för mycket för Peter i att driva egen verksamhet, en familjesituation med småbarn och vara engagerad i Villa Lidköpings herrar fem till sex dagar i veckan. Vi tog därför beslutet i samråd med Peter att ta en timeout som gör att han kommer tillbaka på banan och vi stöttar honom från föreningens sida i den processen och är behjälpliga med den expertis vi har inom föreningen för att hjälpa honom. Vi hoppas på ett så snabbt tillförfrisknande som möjligt men i det här läget är bandyn sekundärt och Peters egna mående och hälsa är viktigast.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se 

Dela artikeln