IMG 1948

Över 180 personer firade Blåhjärtat Julafton

Villa Lidköping engagerade sig för fjärde gången på Julafton – tillsammans med kyrkornas Julaftonsgemenskap

Villa Lidköping tycker att det är viktigt att bidra med så mycket mer än det som händer på isen. Därför har man fjärde året i rad engagerat sig på Julafton. Den här gången, likt de tidigare två åren, med ett julbord och julfirande i 1934 Restaurang & Konferens.

– Julen är en period som förknippas med värme och gemenskap, men för alla är inte det självklart. Vi har försökt skapa en så bra jul som möjligt tillsammans med Hela Människan och kyrkorna i Lidköping just av den anledningen och för de personerna som behöver det mest. Vi vill vara en positiv drivkraft i Lidköping även utanför bandyn och detta är en del av det arbetet, säger Villa Lidköpings marknadsansvarige Jakob Kaufmann.

God mat, klappar och gemenskap. Så ser kanske julen ut för de flesta av oss, men många utsatta och ensamma människor och familjer har små möjligheter att fixa ett firande med de rätta ingredienserna. Och vissa andra kanske bara vill fira julen tillsammans med andra.

Av den anledningen har Lidköpings kristna samarbetsråd och Hela Människan under många år bjudit in till Julaftonsgemenskap, ett arrangemang där högtiden firas med julbord, musikunderhållning och andakt utan kostnad för de deltagare som anmält sig. Den här julen var Villa Lidköping det tredje benet i och tillsammans med personal och spelare så fanns man på plats under julafton.

För tredje gången var det dags att bjuda in till julfirande i 1934 Restaurang & Konferens.

Totalt var det över 180 personer och 25 volontärer som firade julen tillsammans och det blev en jul med mat, dryck, livemusik, andakt och mycket skratt. För barnen fanns det även en lek- och pysselhörna.

Villa Lidköpings Felix Pherson var på plats och bjöd in samtliga gäster på biljetter till #Hemvändarmatchen mot Vetlanda den 30 december.

– Vi är ett av de starkast varumärken i Lidköping, med det kommer möjligheter men också skyldigheter. Vi har ett starkt underlag i form av supportrar och företag som skapar utrymme och möjligheter för att vi ska kunna vara med och bidra via liknande initiativ. Projekt som skapar stolthet från våra supportrar. Vi känner oss oerhört stolta att kunna vara med och arrangera projekt som detta, säger Jakob.

Villa Lidköping vill också rikta ett stort tack till de företag som valt att stå bakom projektet. Utan er är det omöjligt att arrangera en så underbar jul. 

tack till alla

 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln