SOR1850

Joel Broberg fixade en poäng mot Edsbyn

Joel Broberg kvitterade på övertid – Villa Lidköping och Edsbyn fick dela på poängen: ”Vi ska vara stolta över insatsen under en tuff period”

Skadeskjutet Villa Lidköping fick fylla på med yngre talanger och det resulterade i en 2–2-match mot Edsbyn på bortaplan.

– Skönt att få med oss 2–2 med i en tight match, jag tycker att vi äger den till 1–1 sedan står det och väger matchen igenom. Visst, man hade velat vinna den här matchen men kvitterar man så sent så kanske man ska vara nöjd, säger Martin Andreasson efter matchen.

Christoffer Edlund, Felix Pherson och Petter Björling stod på sjuklistan. In kom i stället Alwin Andersson, 15 år debutant och bänken fylldes på med Alfred Malm, Gustaf Nilsson och Hugo Behlander. Tillsammans bildade de en bänk med en snittålder på 18,7 år.

0–1 kom redan efter 5 minuter när Johan Löfstedt skickade ett lyft över hela banan till Martin Karlsson som förvaltade ett läge från en snäv vinkel. Det var ett resultat som stod sig i 55 minuter.

Teemu Määttä kvitterade på en retur och hemmalaget skulle även hitta ledningsmålet efter en tveksam hörna. Målet gjorde Albin Bysell Söderkvist med 13 minuter kvar att spela.

Med fyra minuter kvar av ordinarie tid kom Johan Sixtenssons timeout och efter det sattes allt på ett kort. Något som till slut gav ett poäng.

Med bara minuten kvar av extratiden så blev Erik Säfström neddragen och en vaken och smart Johan Löfstedt satte i gång frislaget när i princip hela Edsbyn stod på hälarna – i djupet hittade han Joel Broberg som sprätte upp 2–2 i krysset.

– Jag är nöjd med att vi åker upp hit och bara släpper två mål. Men vi har lite lägen som vi inte förvaltar idag. Men som jag sa tidigare, kvitterar man så sent så ska man nog vara nöjd. Jag är stolt över insatsen över den här tuffa perioden med matcher mot Bollnäs, Sandviken, Västerås, Vetlanda och nu Edsbyn. Vi har tappat en poäng sett över alla de matcherna och det hade jag tagit på förhand.

MATCHFAKTA:

LAGUPPSTÄLLNING / MATCHFAKTA 

0-1 Martin Karlsson (Johan Löfstedt) 6
—–HALVTID—
1-1  Teemu Määttä 51
2-1 Albin Bysell Söderkvist 77
2-2 Joel Broberg (Johan Löfstedt) 95

Hörnor: 

Edsbyns IF: 5
Villa Lidköping: 14

Utvisningar:

Edsbyns IF: 1×5 / 2×10
Villa Lidköping: 0x10

Publiksiffra: 914
Digital 50/50-lott: B51 (1410kr)

TRUPPEN:

Jesper Thimfors
Tobias Augustsson – Martin Andreasson – Martin Hammarberg – Ludvig Johansson – Erik Säfström
Martin Karlsson (K) – Joel Broberg
Johan Löfstedt – Tim Persson – Gustav Friman

Avbytare: Gustaf Nilsson (J), Alfred Malm (J), Alwin Andersson (J), Hugo Behlander, Arvid Thorstensson (RMV)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln