bucklan 1200x650 1

P19 | Ville Thornberg ska spela Bandy-VM

P19-VM i Norge spelas den 19-21 januari. Sverige är regerande världsmästare och här är de 16 spelarna som ska försvara titeln

Den 19–21 januari avgörs P19-VM i Norge. Matcherna spelas i Voldsløkka Idrettspark i Olso. Sveriges trupp åker dit som regerande världsmästare efter seger mot Finland i VM-finalen i januari 2023.

Förbundskapten Daniel Skarps har tagit ut den slutgiltiga truppen bestående av 16 spelare – med från Villa Lidköping finns Ville Thornberg. 

– Vi har medvetet tagit ut en framtung trupp, där vårt fokus ligger på en fartfylld bandy. I Norge spelas VM utomhus och det finns så klart en liten oro för väder och vind, men om vi har vädrets makter med oss, så vågar jag lova en varierad, attraktiv och fartfylld bandy, där fokus ligger på spelglädje. Truppen besitter enorma spetskvalitéer och vi ska tillsammans släppa lös dessa krafter och visa upp bandyn från sin bästa sida, säger förbundskapten Daniel Skarps.

– Att välja ut de spelare som ska representera Sverige är en tuff uppgift, inte minst med tanke på den konkurrens som råder bland juniorerna i Sverige. Att seniorlagen tillåts ha en extra spelare med i truppen är en mycket lyckad regel (om denne är född -05 eller senare red.anm). Åtminstone för de spelare och lag som utnyttjar detta fullt ut. Spelarna får värdefull erfarenhet och det märks tydligt på de läger vi haft vilka spelare som har erfarenhet från seniorbandy, avslutar Skarps.

Sveriges P19-trupp till VM

Alvin Unger, Edsbyns IF
Rasmus Karlsson, IFK Motala
Albin Bysell, Edsbyns IF
Axel Tapper, IK Sirius
Colin Dahlberg, IK Sirius
Eric Jältborn, Vetlanda BK
Gustaf Doktare, Katrineholm Värmbol BS
Ivar Sundström, Edsbyns IF
Kalle Eriksson, Ljusdals BK
Melker Holmberg, Västerås SK / TB Västerås
Oskar Alfredsson, Västerås SK / TB Västerås
Rasmus Gustafsson, Ljusdals BK
Vilgot Müller, IK Tellus
Ville Thornberg, Villa Lidköping BK
Wilhelm Frimodig, Västerås SK / TB Västerås
Wille Larsson, Sandvikens AIK

> Klicka dig vidare till P19-VM’s officiella sida


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln