linnea 5

Sverige vann 4 Nations Cup

Det svenska damlandslaget pallade favorittrycket och vann 4 Nations Cup i Göteborg, men det var inte utan dramatik i den avslutande matchen mot USA

Efter inledande segrar mot Norge och Finland talade allt för en svensk totalseger i 4 Nations Cup inför lördagens avslutande match mot USA. Så blev också fallet men USA stod upp bra i den första halvleken och tog ledningen två gånger om.

– Det är en första halvlek som kanske inte är 100 procent godkänd. Vi kan så mycket bättre än det, men samtidigt måste man respektera USA och deras sätt att spela. Det är lite oberäkneligt, men de gör det jättebra även om det är klart att vi ska kunna spela en mycket bättre bandy än vad vi gör i första halvlek, säger Sveriges förbundskapten Olle Wiberg till svenskbandy och fortsätter:

– De gör en fantastisk turnering. De slår Finland, de är med mot Norge och de gör det jättebra mot oss idag. Det är roligt för den internationella bandyn att USA har tagit de här kliven. De har något bra på gång och jag har sagt det förut, att jag tror att de blir farliga i kommande VM, nästa år. Superroligt att de har tagit de kliven.

Villa Lidköpings Moa Friman kvitterade precis innan pausvilan och i den andra halvleken kunde svenskorna glida ifrån. Sanna Gustafsson satte Sverige i ledningen med hennes 3-2-mål och Tilda Ström ökade på till 4-2 med hjälp av Ida Friman.

Matchen slutade 7–2 och matchens sista mål gjorde Sanna Gustafsson, på straff.

Turneringsseger och lagkapten Linnéa Larsson fick lyfta den imponerande stora pokalen mot taket på Ruddalen Arena.

– Jag är jättenöjd med stora delar. Sedan finns det självklart saker som kan vara bättre. Idag vill vi vara bättre än vad vi visar, men det går inte alltid. Vi gjorde det bästa vi kunde nu och det räckte till tre segrar på ett mersmakande sätt, avslutar förbundskaptenen.

Kallade spelare från Villa Lidköping: Sanna Gustafsson, Moa Friman, Ida Friman, Agnes Ögren, Linnea Larsson, Sanna Gustafsson, Viktoria Karlsson (sjuk), Sofie Millqvist (skadad).

Matchfakta 4 Nations Cup: Sverige – USA

Mål: 0-1 23′ Katie Rooney, 1-1 33′ Gabriella Aronsson (straff), 1-2 44′ Mikayla Rogers (Gaby Billing, hörna), 2-2 45+2′ Moa Friman, 3-2 47′ Sanna Gustafsson, 4-2 53′ Tilda Ström (Ida Friman), 5-2 56′ Karla Thuresson, 6-2 75′ Gabriella Aronsson (Emelie Åkerlund), 7-2 86′ Sanna Gustafsson (straff).

Hörnor: SWE: 10 (0) USA: 6 (1)

Utvisningar: SWE: 2×10 min USA: –

Domare: Siri Hanson (USA)

Publik: 133 personer, Ruddalen Arena, Göteborg

> Se alla målen från Sverige – USA 

> Lyssna till Förbundskaptenen Olle Wiberg


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln