FAB7906

Ebba Stern fortsätter i Villa Lidköping

SM-guld trots en inte helt optimal säsong – nu vill Ebba Stern ge sig själv bättre förutsättningar och vinna sitt tredje raka guld: ”Jag hoppas att kunna ta större steg denna säsong”

Inför säsongen 2022/2023 flyttades Ebba Stern upp från de egna leden till A-truppen. Det blev SM-guld direkt och i mars knep hos sitt andra raka guld – trots att säsongen inte var optimal utanför isen. Nu är ett nytt kontrakt påskrivet med målet att ge sig själv bättre förutsättningar.

– Jag hoppas att kunna ta större steg denna säsong, nu kan jag satsa fullt ut på bandyn för att utvecklas som bandyspelare, säger Ebba som har fått slita med sitt bandyspelande. Hon utvecklar:

– Det har varit en tuff säsong för mig i och med att jag gör lumpen. Jag har haft svårt att få tid till isträning och har spelat matcher efter att ha fått minimalt med sömn och spenderat hela veckor i skogen. Det är inte en ultimat uppladdning. Det kändes därför rätt att skriva på för ytterligare ett år för att kunna ge mig själv bättre förutsättningar inför kommande säsong.

Trots den speciella säsongen så blev det ett SM-guld i moderklubben. Hennes andra och klubbens fjärde raka på damsidan. Det mår hon givetvis bra över.

– Som svensk mästare mår man bra. Det har hela tiden varit vårt mål med säsongen och ett avslut på säsongen som gör mig taggad att ge mig på nästa. Därför känns det såklart jätteskönt att vi har allt på plats.

Kontraktet är skrivet över säsongen 2024/2025 och betyder att Ebba ger sig på sin tredje säsong i klubbens representationslag.

EBBA STERN

Klubbdirektör Jonas ”Sparris” Johansson om förlängningen av Ebbas kontrakt:

– Ebba är en egen produkt som kommer hela vägen från vårt Skridskokul och är användbar i flera olika positioner. Hennes styrka ligger främst i det defensiva spelet där vi på sikt kan se en framtida landslagsspelare om utvecklingen fortsätter på samma sätt som nu.

– Hon har en målmedveten satsning på bandyn och att utvecklas som spelare. Ebba är en skridskostark och fysik spelare som på ett bra sätt löser de situationer hon ställs inför i spelet.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln