P1830973 2

Välkommen, Alfred Malm

Efter dubbla SM-guld  – nu skriver Alfred Malm på sitt första seniorkontrakt:  ”Nu känns det på riktigt”

Alfred Malm. En Lidköpingsprodukt född 2006. För några veckor sedan vann han SM-guld med P19 och Herrlaget. Idag har han skrivit på sitt första seniorkontrakt.  

– Jag är superglad. Det här betyder mycket för mig. Det är ett bevis på att man har gjort något bra och jag ska fortsätta att göra det, säger Alfred som den här säsongen har varvat spel med herrlaget, juniorerna och Lidköpings AIK i Allsvenskan.

I Juniorlaget blev det 34 mål på 17 matcher. I herrlaget blev det 13 matcher och Alfred fick äran att ingå in den matchtrupp som tog SM-guldet den 16 mars mot Västerås.

– Det var hur häftigt som helst. Den ljudkulissen som blev där inne kommer man aldrig att glömma.

Gav den upplevelsen mersmak?

– Verkligen. De två gulden kommer man alltid att ta med sig. Jag kommer göra allt för att vinna igen.

RS69848

(Alfred, trea till vänster på övre raden, inför SM-finalen mot Västerås)

Alfred är en av de duktiga och målmedvetna juniorerna, som klubbens fantastiska ungdomsledare, har hjälpt till att fostra. Han fick chansen inför den här säsongen och tog den.

– Jag har utvecklats jättemycket. Att få vara med de stora grabbarna att köra, redan från försäsongen har gett mig mycket. Allt från tips och saker att tänka på till att bli helt förberedd för isträningen. Jag har utvecklat det mesta.

Hur tycker du att spelare och ledare har välkomnat dig under den tiden du varit med?

– Superbra, man kände sig välkommen direkt och alla har hela tiden varit superglada att vi juniorer fått chans att var med och alla tog hand om mig på ett superbra sätt.

Det märks att det är en hungrig Alfred som precis kritat på för sitt Villa, han utvecklar:

– Det är ju det här jag vill och man vill göra allt för att visa det. Det är här man vill vara och det är ett mål jag haft med mitt bandyspelande, nu ska jag visa att det är här jag ska stanna.

Klubbdirektör Jonas ”Sparris” Johansson om förlängningen:

– Alfred har utvecklats på ett mycket fint sätt under denna säsong. I en kombination av spel och träning med Villas P19 och Lidköpings AIK samt träning och spel i vårt herrlag under säsongen, har tillsammans med Alfreds målmedvetenhet och satsning, nu gjort att vi väljer att flytta upp Alfred till vår herrtrupp kommande säsong. Alfred är en spelare med bra blick för spelet som kan se och öppna upp ytor för sina medspelare men också gå på eget genombrott. Han är trygg med bollen och jobbar hårt i såväl offensiven som defensiven och är en talang som vi hoppas skall ta nästa steg i utvecklingen och vara med och konkurrera ytterligare om speltid och startplatser i vårt herrlag kommande säsong, säger Jonas och fortsätter:

– Återigen lyfts en spelare ur egna ledet och vi kan inte nog poängtera det fina jobb som våra ungdomsledare gör med spelare på såväl flick- som pojksidan och som leder till att vi har förmånen att få se egna produkter även i framtiden i Villa Lidköping. Välkommen till säsongen 24/25 med Villa Lidköping BK, Alfred.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln