ida wikstrom

TV | Ida Wikströms första intervju

Efter korsbandsskador, huvudskador och flera år av rehab har Ida Wikström nått sitt mål – klar som ny spelare i Villa Lidköping: ”Det fanns aldrig att ge upp. Då var det som att jag misslyckats”

Vägen till drömmen krävde en fyra års lång omväg.  Men nu är Ida Wikström redo att visa vem hon är. Här är svenska mästarnas senaste tillskott – uppflyttad från de egna leden.

– Har man ett mål att sträva efter så blir det lättare att ta sig dit. Det fanns inte att ge upp, då tänkte jag att jag misslyckats. Det var bara kriga igenom, det fanns bara det, säger Ida Wikström och syftar på den fyra (!) år långa rehabiliteringen som krävts för att idag bli kontrakterad elitspelare.

> Lyssna mer till Ida när hon berättar om den tuffa skadeperioden här

valkommen ida

Klubbdirektör Jonas ”Sparris” Johansson om att kontraktera Ida Wikström:

– Ida har en skadehistorik som få kan mäta sig med, trots detta har hon målmedvetet fortsatt att träna såväl rehab som egenträning under de perioder hon inte kunnat köra individuellt med sitt lag. Hennes pannben för att komma tillbaka och nå målet om att bli en elitseriespelare i vårt damlag är beundransvärt. Att hon som spelare kan användas på många olika positioner gör hennes palett än mer intressant, säger Jonas och fortsätter:

– Det är en förebild för många när det gäller träning och ett bevis på att man alltid har möjlighet att nå sina mål om man aldrig ger upp. Vi ser främst Ida som en offensiv kraft, men vi kan under vintern lika gärna få se henne i en mer defensiv roll. Välkommen till Villa Lidköpings damlag och väl kämpat Ida.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

 

Dela artikeln