FAB2106

Efter SM-guldet i gips – Sofie Millqvist skriver nytt avtal

SM-guld i gips – nu skriver moderklubbsmålvakten på ett nytt tvåårsavtal: ”Kul och inspirerande att få fortsätta att spela i en så fin förening som Villa”

Målmedvetet har hon stegrat utvecklingsmässigt och vuxit fram till en av landets bästa målvakter. Villa Lidköpings egen målvaktsprodukt skriver nu på ett nytt tvåårsavtal med klubben.

– Det känns väldigt bra att fått äran att skriva på för två år till. Det är kul och inspirerande att få fortsätta att spela i en så fin förening som Villa. Jag trivs väldigt bra i denna miljö och har goda förutsättningar för att kunna utvecklas här. Vi är en otroligt sammanhållande grupp, och vi har väldigt roligt tillsammans, säger Sofie Millqvist som åkte på en fingerskada inför SM-finalen och missade säsongens höjdpunkt.

Beskriv lite känslor kring att du missade finalen?

– Såklart en enorm besvikelse, otroligt tråkigt att spela en hel säsong och sedan inte få stå den där sista matchen som man tränat och spelat matcher för. Jag vet ju sedan innan att det är en sådan sjukt rolig match att stå och inte få göra det är ju såklart väldigt tråkigt, säger hon och hyllar sedan sin 17 åriga ersättare:

– Vad Olivia (Jacobsen) går in och gör i en sådan match, där man har så mycket nerver, är helt otroligt. Jag är så stolt över henne och väldigt glad för hennes skull, att hon gjorde en sådan fantastisk match och fick visa hur duktig hon är.

Sofie började sin elitkarriär bakom världsmålvakten Pernilla Elardt Östh. Under den tiden byggde hon på sig erfarenhet och träningstimmar i toppklass tillsammans med klubbens målvaktstränare – Per Bergstrand och Per Martinsson.

När Pernilla sedan avslutade sin framgångsrika karriär med ett SM-guld på Studenternas den 19 mars 2022, var det dags för Sofie att göra entré i rampljuset på riktigt.

– Framtiden för Villa är hur ljus som helt. Jag kan inte höja Sofie nog. Dels har hon varit en partner till mig och hon har börjat flåsa mig i nacken nu. Sofie är redan nu i toppen av Sverige och hon kommer vara nästa stormålvakt, det är jag helt säker på, sa Pernilla i sitt sista uttalande och nu har Sofie två raka SM-guld och är förstamålvakt i ett lag som släppt 49 (!) mål på två säsonger.

SOFIE MILLQVIST

(Sofie Millqvist kramas om av Julia Gyldenlöve efter SM-finalen 2024 – båda två fick följa matchen på läktaren på grund av skador)

Det nya tvåårskontraktet betyder att Villa Lidköping säkrar en av seriens bästa målvakter och en egen produkt i ytterligare två säsonger. Sofie ger oss sina ord på hur man mår som nybliven svensk mästare, vad det är som gör att laget lyckas vinna sitt fjärde raka guld och vad hon vill se vidare.

– Det är en oroligt skön känsla att få vinna årets sista match. Man mår väldigt bra och vi gör det med en grupp där alla är så sjukt målinriktade, kämpar, har en bra sammanhållning och en enorm glädje tillsammans. Vilket också gör att vi tar SM-guld i år igen. Nu ska vi fortsätta och slipa och bygga på det vi har gjort tillsammans dom andra säsongerna.

Jonas ”Sparris” Johansson om att förlänga med Sofie:

– Sofie är en målvakt i absoluta toppen av svensk dambandy och förhoppningsvis också landslagets målvakt i framtiden. Hon är lugn och stabil i målet och fenomenal på närspelet, släpper få returer och har ett bra utkast som många gånger frispelar hennes lagkamrater och skapar farliga målchanser.

– Hon är dessutom en karaktär som sprider skön stämning och många skratt i laget och det är också en viktig del som man inte får underskatta i ett omklädningsrum. Att Sofie väljer att stanna kvar hos oss för att fortsätta utvecklas och vinna nya titlar är riktigt kul.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln