P1852101 2

Jakob Kaufmann ny klubbchef för Villa Lidköping BK

Jonas ”Sparris” Johansson efterträdare är klar – Jakob Kaufmann blir ny klubbchef i Villa Lidköping BK: ”Givetvis stora skor som ska fyllas men jag känner mig oerhört hedrad över att ha fått frågan”

Från och med idag startar ett nytt Villakapitel. Klubben har gjort klart med sin nya klubbchef efter att Jonas ”Sparris” Johansson avslutat sin 16 år långa tjänst i Villa Lidköping. Jakob Kaufmann går från marknadsansvarig till klubbchef.

– Först och främst är det tråkigt att Sparris lägger skridskorna på hyllan. Under hans sexton år som ledare, tillsammans med resterande kollegor, har Villa Lidköping utvecklats enormt som förening. På så sätt är det givetvis stora skor som ska fyllas men jag känner mig oerhört hedrad över att ha fått frågan. Jag och Sparris är lika på många sätt men samtidigt olika. Jag kommer inte komma in och försöka vara någon ny Sparris utan kommer förhoppningsvis in med mina perspektiv och kompetenser, säger Jakob inför sin nya roll som högsta tjänsteman i Villa Lidköping.

Nu väntar en tid fylld med utmaningar men också organisationsförändringar. Jonas Johansson har under sin tid som klubbchef/klubbdirektör arbetat både med marknad, ekonomi och sport. Något som Jakob inte kommer att göra på samma sätt.

Han utvecklar:

– Precis som många andra idrottsföreningar står vi inför del utmaningar. Vi gör nu en översyn över hela organisationen för att tackla framtiden på bästa sätt. Vi har en drift som inte riktigt är i balans. Föreningen har en stark och sund ekonomi men över tid måste vi vända runt det till en drift i balans. Föreningen i sig har givetvis inget självändamål att tjäna pengar, men för att kunna bedriva den verksamheten vi vill måste det vändas till ett positivt resultat så vi kan investera i vår egen verksamhet. Men med tanke på att driften in riktigt är i balans faller det sig naturligt att vi inte tar in någon ny på 100%. Vi hushåller med de resurserna vi har och försöker i stället prioritera lite annorlunda än vad vi har gjort tidigare, berättar Jakob och fortsätter:

– Vår kärnverksamhet är givetvis att spela bandy, och det är egentligen det målet föreningen har. Vi har en fantastisk och stor barn- och ungdomsverksamhet som vi har för avsikt att utveckla årligen. Vi vill också att stommen i våra representationslag ska komma från egna led. Och i representationslagen vill vi vara med och tampas om de ädlaste valörerna årligen. Så även om det är tuffare ekonomiska tider kommer vi inte på något sätt göra avkall på kvalitén neråt i åldrarna utan det är själva hjärtat i föreningen.

Jakob Kaufmann kom till Villa Lidköping inför säsongen 2020 och anställdes som marknadsansvarig. Trots en pandemi, med allt vad det innebär, så har Jakob tillsammans med övriga på kontoret passerat marknadsbudgeten varje säsong, sedan dess.

Han har också, under delar av Jonas sjukskrivning, tjänstgjort som kanslichef och nu under avslutningen av Jonas tid i klubben har han varit tillförordnad klubbchef.

Från och med idag är alltså Jakob Kaufmann klubbchef och han berättar mer om sin nya roll och den framtid som klubben har att vänta:

– I min roll som klubbchef kommer jag fortsatt jobba mycket med marknadssidan, och utöver marknad blir det fokus på organisation och ekonomi. Den tiden Sparris har lagt på sporten kommer jag lägga på marknad. Gällande det sportsliga håller vi på med arbetet just nu för att hitta bra former långsiktigt. Det är viktigt att vi hittar ett arbetssätt där vi inte blir för beroende av enskilda individer, utan i stället bygger på effektiva och hållbara strukturer. Men vi återkommer kring vilka som arbetar aktivt med det sportsliga. För tillfället är vi ganska nöjda med de trupperna vi har byggt på dam- och herrsidan 2024/2025.

– Till sist vill jag påminna om att vi har en otroligt spännande säsong framför oss. Det kommer säkerligen vara en del skillnader från vad man upplevt tidigare, både på isen och läktaren. Vi har dubbla guld som ska försvars och vill återigen visa att vi är ett lag som ska tampas i toppen.

> Var med på den nya resan – förnya ditt säsongskort idag

FAB2111

(Jakob Kaufmann tar över klubbchefsrollen efter Jonas ”Sparris” Johansson)

Villa Lidköpings ordförande Per Alexanderson om valet av ny klubbchef:

– Det är med stor glädje och entusiasm vi kan meddela att Villa Lidköping BK har rekryterat Jakob Kaufmann som ny Klubbchef. Efter att ha tjänstgjort i föreningen sedan 2020 i rollen som marknadsansvarig tar Jakob nu steget upp till rollen som klubbchef, där han tar över ansvaret från den legendariske Jonas ”Sparris” Johansson. Med Jakob som ny klubbchef ser vi fram emot att ta föreningen in i nästa kapitel av dess historia.  Hans lugn, professionella agerande och djupa kunskap om föreningslivet kommer att vara en ovärderlig tillgång när vi strävar mot nya framgångar.

– Jag är oerhört stolt över att vi i styrelsen har haft möjlighet att rekrytera Jakob till rollen som klubbchef, samtidigt som vi fortsätter att hålla fast vid våra värdegrunder:

Glädje, Engagemang och Framåtanda. Jakobs utnämning markerar början på en spännande ny era för Villa Lidköping BK, och vi ser fram emot att fortsätta att skriva historia tillsammans under hans ledning.


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln