P1852928 2

Pressmeddelande ”Skaraborgsandan Made By Villa Lidköping BK”

Villa Lidköping och Skövde arrangerar Elitseriebandy – ett treårsprojekt som ska stärka Bandyn som idrott och knyta samman Skaraborgs näringsliv

”Vi är övertygade om att Villa Lidköping BK såväl kan bidra till att sprida bandyn som idrott men även knyta samman Skaraborgs föreningsliv, näringsliv och dess kommuner för ökad attraktivitet i Skaraborg”, säger Per Alexanderson, Villa Lidköpings ordförande.

Idag kan Villa Lidköping och Skövde stolt presentera ett treårsprojekt som sedan vårkanten har tagit fart i respektive organisation, kommun och näringsliv.

Projektdagen planeras till fredagen den 15 november.

Grundtanken är att Villa Lidköping, en gång per år, lägger en dam- och herrmatch i Skövde och Arena Billingen. Arrangemanget ska vara vad klubben valt att kalla ”extra allt” och det betyder bland annat att matchdagen kommer innehålla:

– Villa Lidköping tar med sin publik till Skövde som på arenan får möta Skövde och Skaraborgspubliken
– Erbjuder sina samarbetspartners att vara en del av projektet
– Erbjuder nya samarbetspartners att bli samarbetspartners genom detta projekt
– Genomför seminarier och affärstorg i samband med matchdagen som samlar klubbens befintliga samarbetspartners ihop med Skaraborgsföretagare, Skövdeföretagare och idrottsföreningar i Skaraborg
– Servering av mat och dryck
– Aktiviteter för barn- och ungdomar
– Elitseriematcher på dam- och herrsidan

Villa Lidköpings ordförande Per Alexanderson om projektet:

– Det här är ett viktigt projekt ur flera olika aspekter. Villa Lidköping är idag en av landets ledande klubbar både på och utanför isen, men det har inte kommit av sig självt. Det är resultatet av ett långsiktigt, kontinuerligt och noggrant strategiskt arbete. För att nu ta nya kliv i rätt riktning, samtidigt som vi vill bredda sporten och marknadsarbetet i Skaraborg, lanserar vi nu detta projekt. Det är också viktigt att nämna att i en ekonomiskt tuff vardag som idrottsförening, ska detta givetvis stärka Villa både på kort och lång sikt.

Han fortsätter:

– Vi vill att bandyn sprids som idrott med både spets och bredd i Skaraborg. På så sätt kan Skövde Bandy fortsätta sitt arbete med att utvecklas vidare till att ha minst ett Allsvenskt lag i seriesammanhang. Det ger oss som klubb möjligheter till samarbetsavtal för spelare som inte är mogna att ta klivet från juniorlag till A-lag, likt det samarbetet som vi har med Lidköpings AIK. Ett samarbete som vi värnar om och som betyder väldigt mycket för oss som klubb. Kan vi arbeta på liknande sätt med fler klubbar så blir vi en viktig pusselbit i att bandysverige får fler bandyspelare att fortsätta med sin karriär efter juniorbandyn.

– Vi vill också att projektet ska bidra till att Skövde Bandy bibehåller sin fina struktur kring Skridskokul som förutsättning för att kunna ha lag i alla åldersgrupper i framtiden. Det ska också ge kraft för att etablera sin satsning på och kring tjej- och dambandy.

Om vi ser vidare från det sportsliga, vad ser klubben då för positiva delar med projektet?

– Det är många bitar. Framför allt kan näringslivet i Skaraborg knytas samman än bättre med idrotten/föreningslivet som förenar, samtidigt som Skaraborg på så vis blir en ännu attraktivare arbetsmarknad. Målet är att Skaraborgs kommuner skall komma varandra än närmre med hjälp av idrotten/föreningslivet i allmänhet, där vårt projekt i synnerhet används som ”murbräcka”

Vill du veta mer om projektet och bli en del av det?
Kontakta: per.alexanderson@vlbk.se

3

(Per Alexanderson, ordförande Villa Lidköping. Arne Lorentzon, ordförande Skövde Bandy)


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln