J1

TV | Ekonomianalys med klubbchefen

Villa Lidköpings årsmöte närmar sig – här är en ekonomianalys kopplat till den årsredovisning som klubben presenterat: ”Lyckats halvera det underskott som vi förväntade oss”

Vi har träffat Villa Lidköpings nya klubbchef, Jakob Kaufmann och pratat om det ekonomiska läget i klubben, kopplat till bokslutet.

Sportsligt har Villa Lidköping haft en av sin bästa säsonger i klubbens historia – med tre SM-guld. På ekonomisidan backade klubben 399 000kr, ett resultat som är 400 000kr bättre än budget.

Jakob utvecklar:

– Glädjande nog är att vi lyckats halvera det underskottet vi förväntade oss i den lagda budgeten, vi lade en budget på -800’ och landade på cirka -400’. På det sättet är det positivt. Vi visste att vi skulle ha svårt att hantera lågkonjunkturen utan att vidta drastiska åtgärder. De pengar som man sparar under bättre tider ska återinvesteras i verksamheten. Vi har inget självändamål att tjäna pengar, syftet är att skapa bättre förutsättningar och det är väl läge att använda dom i sådana tider.

– I relation till många andra bandyföreningar så är vi i toppen av ekonomisk hållbarhet, vi har inga problem i likviditeten, ett starkt eget kapital och en ljus framtid men dom pengarna vi använder måste hanteras med sundhet, vi behöver investera långsiktigt i vår verksamhet.

> Lyssna till hela intervjun med klubbchef Jakob Kaufmann här
> Säkra ditt säsongskort här
> Bli medlem i Villa Lidköping
> Ta del av Års- och koncernredovisningen


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln