tumme johan

TV | Sparbanksstiftelsen och Blåhjärtat med Johan Hjelmaeus

Sparbanksstiftelsen Lidköping stod sida vid sida med Villa Lidköping i starten av Blåhjärtat – här pratar vi med Johan Hjelmaeus om Stiftelsens dagliga arbete och strategi: ”Ska vi ha en stad där vi tycker om varandra och umgås med varandra så är föreningslivet jättebra”

Sparbanksstiftelsen Lidköping verkar för våra två viktiga uppdrag. Att vara en aktiv ägare till Sparbanken Lidköping AB och Fördela medel till idéer och projekt som är bra för Lidköping med omnejd.

Sparbanksstiftelsen Lidköping delar varje år ut medel till lokala projekt som är bra för oss här i Lidköping. Pengarna ska ge oss ett starkare näringsliv, bättre utbildning, mer forskning och fler upplevelser inom kultur och idrott, som utövare eller publik.

Under de senast 20 åren har Stiftelsen delat ut över en kvarts miljard till olika projekt. Vi har pratat med Johan Hjelmaeus som är Verkställande tjänsteman i Sparbanksstiftelsen Lidköping. Vi lyfter Stiftelsens arbete med bland annat Hjärtstartare, deras stöd till Blåhjärtat och framtidstankar.

Johan om Blåhjärtat:

– Blåhjärtat har många delar som gör att det blir väldigt lätt att tacka ja till ett sådant projekt. Integration, att blanda föreningsliv och den grupp av människor som inte är så aktiva i föreningslivet, mixa ihop dom och hitta varandra. Att vara aktiva inom föreningslivet gör att man bygger broar och relationer till varandra. Ska vi ha en stad där vi tycker om varandra och umgås med varandra så är föreningslivet jättebra. Att sedan också fokusera på idrott och sätta folk i rörelse är också en viktig del.

> Sök bidrag från Sparbanksstiftelsen
> Läs mer om Sparbanksstiftelsen
> Se vilka projekt som beviljades 2023

> Läs mer om Blåhjärtat
> Vill du kontakta Johan: johan.hjelmaeus@sparbankenlidkoping.se

Läser du i Appen? Lyssna till Johan här >


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln